Vágólapra másolva!
Wayne Arthurs és Todd Woodbridge három játszmában könnyedén legyőzte Alex Corretját és Feliciano Lópezt, így az ausztrál férfitenisz-válogatott 2-1-re vezet a spanyol együttes ellen a Davis-kupa döntőjében Melbourne-ben.

A 15 ezres közönség remek hangulatot teremtett a Rod Laver arénában, s a hazai játékosok meg is hálálták ezt. Woodbridge és Arthurs a párosjáték szebbnél-szebb, mesteri megoldásait bemutatva szereztek ismét előnyt Ausztráliának, a szinte teljesen esélytelen spanyolok ellen.

Az első játszmában Corretja azonnal elveszítette adogatójátékát, s 28 perc alatt nyert a házigazda páros. A folytatásban újra ő "ingott meg" először, s ez is végzetesnek bizonyult, igaz ezúttal már López is elbizonytalanodott saját szervájánál.

Az utolsó felvonásban is magabiztosan teniszezett az ausztrál kettős, s esélyt sem adva ellenfeleiknek, 82 perc alatt simán nyerte meg az összecsapást.

John Fitzgerald, az ausztrálok kapitánya elégedetten nyilatkozott: "Mindketten lenyűgözően teniszeztek, s bátran állíthatom, ennél a duónál jelenleg nincs jobb a világon. Egy pillanatig sem volt kétségem, hogy nyerünk" - mondta Fitzgerald. "Woodbridge a párosjáték igazi mestere: valóságos művész. Most már csak egy lépésre vagyunk a végső sikertől, s bízom benne, hogy a vasárnapi folytatásban ezt is megtesszük."

"Jól ment a játék, Arthurs remek partner volt, a mérkőzés során mindössze két labdát 'néztem el', s azt hiszem, ez elég jó arány" - fogalmazott a 32 éves Woodbridge, aki októberben a stockholmi tornán 78. párosbeli sikerével beállította a holland Tom Okker rekordját.

Jordi Arrese spanyol kapitány bízik abban, hogy a vasárnapi két egyesben sikerül a maguk javára fordítani az eredményt. "Az ausztrál kettős igazi szuperklasszisokból áll, ráadásul kedvenc borításukon, füvön zajlott a meccs. Számítottam a vereségre" - mondta a vendégek szakvezetője. "Ettől függetlenül nyílt a párharc sorsa, s remélem, Philippoussis még nem heverte ki a pénteki kurdarcát."

Moyá már a Hewitt elleni találkozó esélyeit latolgatta: "Hewitt nagyszerű teniszező és kőkemény ellenfél. Csodálom a játékát, de ezúttal egy feladatom lesz - hogy elkeserítsem őt."

Davis-kupa, döntő, Melbourne, állás a 2. nap után:
Ausztrália - Spanyolország 2-1
Arthurs, Woodbridge - Corretja, López 6:3, 6:1, 6:3
pénteken játszották:
Hewitt - Ferrero 3:6, 6:3, 3:6, 7:6 (7-0) 6:2
Philippoussis - Moyá 4:6, 4:6, 6:4, 6:7 (4-7)

Vasárnap (magyar idő szerint hajnali 1 órától) Mark Philippoussis és Juan Carlos Ferrero játssza az első egyest, majd Lleyton Hewitt és Carlos Moyá következik. A hazaiaknak már egy győzelem is elegendő a végső sikerhez. A Davis-kupa történetében Ausztrália a 28., a vendég együttes pedig második alkalommal szerezheti meg a trófeát.