Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban, Colorado Springsben zajló műkorcsolya és jégtánc Grand Prix-döntőben a nőknél a rövid program után Sebestyén Júlia a 6. helyen áll, vezet a japán Suguri.

A Grand Prix-döntőbe a sorozat legjobb hat versenyzője kerülhetett be, de a férfiaknál csak öten vannak. Az amerikai Goebel még a hét elején, a kanadai Buttle gyomorrontás miatt az utolsó pillanatban lépett vissza, s a rendezők csak egy tartalékot tudtak "mozgósítani". A szintén kanadai Sandhunak, aki csupán a 8. volt a GP összesítésében, azonban eddig remekül sikerült a beugrás, hiszen a rövid program után vezető favorit Pljusenko mögött a második helyen áll. Az olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok orosz versenyző előnye ráadásul nem is nagy, mivel elesett a négyfordulatos toe-loop ugrásban.

A nőknél a fináléba az első helyen az amerikai Cohen, mögötte az ukrán Liasenko, a japán Suguri, Arakava és Onda, a hatodik helyen pedig Sebestyén Júlia kvalifikálta magát. (A döntőben természetesen mindenki tiszta lappal indul.) Sajnos Eb-bronzérmesünk a rövid program után a 6., azaz az utolsó helyen áll, de már az is nagy szó, hogy egyáltalán itt van a fináléban, hiszen ez eddig még egyetlen magyar korcsolyázónak sem sikerült. A meglehetősen szolid produkciókat hozó rövid program után Suguri vezet, mögötte Cohen a második (elesett a tripla Lutzban), Liasenko a harmadik, s szinte biztos, hogy ők osztoznak majd az érmeken.

A párosok között a rövid program után a kínai Sen Hszüe, Csao Hung-po, jégtáncban az original után az orosz Navka, Kosztomarov duó áll az élen, s mivel mindkét egység az első helyen került be a fináléba, a papírformát igazolja.

Eredmények, rövidprogram:
nők:
1. Szuguri (japán) 62.02 pont
2. Cohen (amerikai) 60.80
3. Ljasenko (ukrán) 60.54
...6. Sebestyén Júlia 48.36

férfiak:
1. Pljusenko (orosz) 78.25 pont
2. Sandhu (kanadai) 75.55
3. Weiss (amerikai) 73.33

páros:
1. Sen Hszüe, Csao Hung-po (Shen Xue, Zhao Hongbo, kínai) 66.00 pont
2. Totmjanyina, Marinyin (orosz) 62.96
3. Petrova, Tyihonov (orosz) 56.32

jégtánc:
1. Navka, Kosztomarov (orosz) 65.18 pont
2. Belbin, Agosto (amerikai) 59.81
3. Denkova, Sztaviszkij (bolgár) 58.26

Fábik Tibor