Vágólapra másolva!
Az argentin Hugo Hernán Garay lehet a félnehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok Erdei Zsolt következő ellenfele. A Boksz Világszervezet (WBO) már korábban döntött arról, hogy a kötelező kihívónak számító dél-amerikaival kell bokszolnia az Erdei Zsolt-Julio Cesar Gonzalez címmérkőzés győztesének.

A profibox.hu úgy tudja, hogy Erdeinek 120 napon belül ki kell állnia Garay ellen. A mérkőzésre májusban, Budapesten kerülhet sor. Garay 23 éves, 2001 óta profi és eddig 19 győztes mérkőzésen van túl, 10 alkalommal kiütötte ellenfelét.

Erdei szombat este Karlsruhéban egyhangú pontozással verte meg Gonzalezt, és a szakemberek szerint is megérdemelten, jól bokszolva hódította el a WBO világbajnoki övét. "Bevallom, féltettem Zsoltot, de rendkívül büszke vagyok a sikerére, amit érett, jól felépített boksszal ért el. Az erejét beosztva nyert a nála lassabb Gonzalez ellen" - mondta Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. "Nagyon jó reklám ez a magyar ökölvívásnak, és Erdei ismét olyan teljesítményt nyújtott, amivel akár az év sportolója címet is kiérdemelheti."

Csötönyi az argentin kihívót jó bokszolónak tartja. "Fiatal, feljövőben lévő öklöző Garay, éppen ezért kemény ellenfél lehet. Az argentinok a mexikóiakhoz hasonlóan technikás bokszot művelnek. Az ellenük elért bármilyen siker rendkívüli értékű."