Vágólapra másolva!
Már a González elleni meccs előtt is tudni lehetett, hogy Joe Calzaghe, a WBO nagyközépsúlyú címvédője feljebb lépne egy súlycsoportot, s ezáltal könnyen szembe kerülhet a szervezet félnehézsúlyú világbajnokával, aki immár Erdei Zsolt. A walesi bunyós most hivatalosan is bejelentette, hogy a Mger Mkrtchian elleni címvédése után szeretne megmérkőzni Madárral.

Calzaghe szándékáról a WBO sajtóközleményben számolt be, ami azt jelenti, hogy ha a nagyközépsúlyú bajnok tényleg súlycsoportot vált, valószínűleg a szervezet által elismert kihívója lesz Erdei Zsoltnak.

A 11 éve profiskodó Calzaghe - akárcsak Erdei - egyelőre veretlen a hivatásosok között, 36 mérkőzéséből 29-et idő előtt fejezett be. Nagyközépsúlyban 1997. október 11-e óta a legjobb, akkor tizenkét menetben, pontozással verte a brit Chris Eubanket.

Később olyanok ellen védte meg címét, mint az exvilágbajnok Byron Mitchell vagy Robin Reid, Charles Brewer, illetve az universumos Mario Veit, jelenlegi súlycsoportjában azonban már nem igazán tud komoly szakmai és anyagi elismerést hozó mérkőzést lekötni. A váltás előtti utolsó mérkőzését a 27 éves örmény Mger Mkrtchian ellen vívja február 21-én.