Vágólapra másolva!
Utoljára 2003 februárjában a Cliford Etienne elleni győztes mérkőzésen lépett szorítóba Mike Tyson, a profi ökölvívás fenegyereke. A nehézsúly egykori király a tervek szerint június 5-én ismét bokszolni fog, mert szüksége van a pénzre. Közben Vitalij Klicsko úgy nyilatkozott, nagyon sajnálja Lennox Lewis visszavonulását.

Sajátságos módon éppen akkor, amikor két évvel ezelőtti legyőzője, Lennox Lewis bejelentette visszavonulását, szárnyra kapott a hír: Mike Tyson visszatér a ringbe. A börtönviselt exvilágbajnokot gigantikus nagyságú adósságai kényszeríthetik arra, hogy újra kezdje karrierjét. Ha minden igaz, "Vas Miska" június 5-én lép ismét szorítóba.

A hírt paradox módon az a Shelly Finkel szivárogtatta ki, aki néhány hónappal ezelőttig Tyson menedzsere volt, ám a bokszoló kirúgta, mert nem volt megelégedve a munkájával. Tyson most mégis ráfanyalodott, hogy visszahívja az ügynököt, ugyanis sürgősen pénzre lenne szüksége - azt pedig csak egyetlen módon tud csinálni: ha azt teszi, amihez ért, vagyis bokszol.

Tyson már pontosan egy éve nem verekedett, azóta, hogy 2003 februárjában legyőzte a nevenincs Cliford Etienne-t.

Jay Larkin, a Showtime fizető tévécsatorna sportági igazgatója tárgyalásban áll Finkellel arról, hogy Tyson a június 5-i programban bokszoljon, akkor, amikor Oscar De La Hoya is visszatér a Mosleytól elszenvedett veresége után.