Vágólapra másolva!

Fráter Viktória rg-iskolát nyit

A közelmúlt messze legeredményesebb hazai ritmikus gimnasztikázója, a versenyzéstől már visszavonult Fráter Viktória a tavalyi budapesti vb-n olyan bemutatószámmal rukkolt ki, hogy az alapján még igazán helye lenne a szőnyegen. S bár egy-egy fellépést akár még most is vállalna, átáll a "másik oldalra": rg-iskolát nyit.

A versenyzőként három olimpián részt vett, és vb-7. helyig jutott Fráter sportmenedzseri diplomával a zsebében az említett tavalyi budapesti vb-n már marketing igazgatói minőségben dolgozott, s a végzettségét ezután is kamatoztatni kívánja a sportágban.

- Honnan jött az elképzelés, hogy iskolát nyisson? - kérdeztük Fráter Viktóriát.
- A vb-n is láthattuk, hogy sajnos elszaladt mellettünk a világ. Az utánpótlásunk gyenge lábakon áll, és ha sürgősen nem teszünk valamit, még az is előfordulhat, hogy Magyarországon kihal a sportág. És ez borzasztó lenne.

- Konkrétan milyen elképzelései vannak az "iskolateremtéssel"?
- A VIII. kerületi, Losonci téri általános iskolában, ahova én is jártam, Geöcze Mária igazgatónőt sikerült megnyerni az ügynek. A gyerekek már délelőtt, a napi tanrendbe beiktatva is foglalkoznak majd a ritmikus gimnasztikával, délután pedig tanfolyami keretek között folytatódik a képzés. Február 16-án, 18-án és 20-án várjuk a jelentkezőket, áprilisban lesz a beiratkozás, és szeptemberben kezdünk. A tervek szerint két speciális osztályt indítanánk, s ezekbe nemcsak lányokat veszünk fel, hanem fiúkat is, akik labdajátékokkal foglalkoznak. Az órákat szakképzett edzők tartják majd délelőtt és délután is. Az iskola nemcsak tornateremmel, hanem uszodával is rendelkezik, szóval a lehetőségek adottak. A szülő reggel elhozza gyermekét, és ha este hét órára érte jön, akkora a csemete a napköziben a házi feladatait is elkészítette, és túl van az edzésen is.

- Ön is tart majd órákat?
- Mivel nekem sportmenedzseri végzettségem van, én inkább a szervezésben, a feltételek megteremtésében, az iskola menedzselésében veszek részt. De márciustól indítunk előkészítőket, egészen kicsiknek, négy-ötéveseknek, s meglehet, hogy nekik én tartom majd a tanfolyamot.

- A szőnyegen még viszontláthatjuk, akár egy-egy bemutató erejéig, mint a vb-n?
- Ha érkezik ilyen felkérés, biztos, hogy nem fogom azonnal visszautasítani. Szerencsére még most is hamar formába tudok lendülni. Szóval, állok elébe, szeretem a kihívásokat!

Fábik Tibor