Vágólapra másolva!
Andy Roddick, Anthony Dupuis és Fernando González győzelmével ért véget az elmúlt hét három ATP-tenisztornája. A hölgyek legrangosabb viadalán, Párizsban a belga Kim Clijsters nyert, megszerezve ezzel pályafutása 20. WTA-elsőségét.

A férfiak legrangosabb, 380 ezer dollár összdíjazású viadalán, San Joséban, az amerikai Andy Roddick nyert, miután a fináléban két szettben legyőzte honfitársát, Mardy Fisht. Az elődöntőben Andre Agassit búcsúztató Fish a nyitójátszmában óriási csatában bukta el a rövidítést, majd a folytatásban 4:4-nél többször is rontott, így került sor a meccs első, sorsdöntő breakjére.

"Mardy barátommal osztálytársak voltunk a Boca Raton-i középiskolában, egymás gondolatát is ismerjük, ezért lett ilyen szoros a meccs" - jelentette ki a 21 éves Roddick, aki 12/2-es mérleggel büszkélkedhet az idén. Fish párosban vigasztalódhatott, hiszen James Blake oldalán 6:2, 7:5-re megverte a szintén amerikai Rick Leach, Brian MacPhie duót.

Milánóban Anthony Dupuis győzött, a 30 éves francia játékos közel háromórás küzdelemben nyert a horvát Mario Ancic ellen. Dupuis-nek, aki pályafutása elő tornagyőzelmét szerezte meg,a második játszmában hét mérkőzéslabdája volt, de ellenfele akkor még valamennyit hárítani tudta.

Hazai közönség előtt az ötödikként rangsorolt Fernando González nyerte meg a 333 ezer dollár összdíjazású chilei férfi tenisztornát, miután a Vina del Mar-i döntőben két játszmában megverte a háromszoros Roland Garros-győztes brazil Gustavo Kuertent.

A hölgyeknél Párizsra figyelt a világ: az első helyen kiemelt belga Kim Clijsters meglepően könnyedén, mindössze 58 perc alatt győzött a francia Mary Pierce ellen az 585 ezer dollár összdíjazású viadal döntőjében, így egyesben megszerezte idei első, pályafutása 20. diadalát.

A világranglista-második Clijsters és a rangsorban jelenleg 37. Pierce csatája végig egyoldalúan alakult, a melbourne-i Grand Slam-viadal döntőse egy pillanatra sem engedte át az irányítást a hazai nézők nagy kedvencének. Pierce 2000-ben megnyerte a Roland Garrost, azóta azonban egyetlen tornagyőzelmet sem aratott.

Eredmények, férfiak
San Jose (380 ezer dollár):
Roddick (amerikai, 1.) - Fish (amerikai, 3.) 7:6 (15-13), 6:4

Milánó (375 ezer dollár)
Dupuis (francia) - Ancic (horvát) 6:4, 6:7 (12:14), 7:6 (7-5)

Vina del Mar (333 ezer dollár)
González (chilei, 5.) - Kuerten (brazil, 2.) 7:5, 6:4

Nők:
Párizs (585 ezer dollár)
Clijsters (belga, 1.) - Pierce (francia) 6:2, 6:1.