Vágólapra másolva!
Rágalmazásért beperli a The Observer című brit lapot Hrisztosz Cekosz, a görögök két klasszis atlétájának, Konsztantinosz Kenterisznek és Jekaterini Tanunak az edzője. Az újság vasárnapi cikkében azt állította, hogy a szakember a tetrahidrogesztrinon (THG) nevű doppingszerrel kezeli sprintereit. Cekosz jogi képviselője jelezte: 88 millió eurós kártérítésre tartanak igényt.

A The Observer hosszú anyagban foglalkozott az edzővel, aki a szerző szerint tavaly figyelmeztető levelet kapott Victor Contétól, a THG kifejlesztőjétől, hogy óvatosan használják a mesterséges szteroidot, mert már ki tudják mutatni a doppingvizsgálatok.

Az újságban ugyan nem szerepelt Cekosz neve, ám a cikk egyértelművé tette, kiről is van szó, hiszen megjelent a tréner fotója, ráadásul részletesen taglalta pályafutását.

A görög sztárokat, a 200 méteren olimpiai és világbajnok Kenteriszt, valamint a sydneyi játékokon 100 méteren második Tanut többször kapcsolatba hozták a doppingolással. Sokan ugyanis erősen gyanúsnak tartják, hogy a két sprinter a versenyszezonban általában nem indul a nemzetközi Grand Prix-futamokon, hanem csak a nagy viadalokon bukkan fel.