Vágólapra másolva!
Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nyolcaddöntős Kapros Anikót egy győzelem választja el a főtáblára jutástól az 585 ezer dollár összdíjazású dubai tenisztornán, ehhez a selejtező utolsó fordulójában a 7. helyen kiemelt kínai Cseng ellen kell nyernie.

A világranglistán 55. magyar játékos először a cseh Prusovát búcsúztatta 6:3, 6:3-mal, majd annak honfitársát, Kleinovát múlta felül 6:4, 6:4-re. Nagy Kyra (196.) a kvalifikáció második körében búcsúzott: 3:6, 6:4, 6:4-nyert az észt Ani ellen, majd 6:1, 6:0-ra kikapott az olasz Camerintől.

A WTA-rangsor 38. helyén álló Mandula Petrának nem kedvezett a szerencse a főtábla sorsolásakor, mert a hetedikként kiemelt szerb-montenegrói Jelena Dokic lesz az ellenfele az első fordulóban. Párosban is szerepel a legjobb magyar teniszező az osztrák Barbara Schett oldalán. A nyitó körben az ausztrál Molik és a spanyol Serna lesz az ellenfelük.

Közben zsinórban második versenyét nyerte meg Kim Clijsters, a belga ezúttal Antwerpenben ért révbe. A világranglistán második Clijsters pályafutása 21. tornagyőzelmét szerezte meg, hazájában viszont először sikerült diadalmaskodnia. Múlt vasárnap Párizsban nem talált legyőzőre.

A hazai közönség előtt szereplő, első helyen kiemelt Guillermo Coria két játszmában nyert a címvédő spanyol Carlos Moyá ellen a 380 ezer dollár összdíjazású Buenos Aires-i férfi torna döntőjében, s ezzel visszavágott a tavalyi fináléban elszenvedett vereségéért. Moyá tavaly és tavalyelőtt is diadalmaskodott a Buenos Aires Lawn Tennis Club pályáján, s most 14 győztes mérkőzésből álló sorozata szakadt meg. Coria idei első, pályafutása hetedik tornagyőzelmét szerezte meg.

A hatodik helyen kiemelt Lleyton Hewitt háromjátszmás, szoros találkozón nyert Juan Carlos Ferrero (2.) ellen Rotterdamban. A 2002-es wimbledoni bajnok 2 óra 39 perc alatt múlta felül a francia nyílt bajnokság tavalyi legjobbját. A memphisi viadal a 21 éves Joachim Johansson diadalával fejeződött be, miután két szettben legyőzte a 8. helyen kiemelt Nicolas Kiefert. A 198 cm magas svéd játékos pályafutása során először került ATP-fináléba, eddig összesen 193 402 dollárt nyert, ezúttal viszont 128 ezret vihetett haza.

ATP-torna, Rotterdam (842 ezer euró, fedett, kemény pálya), döntő:
Hewitt (ausztrál, 6. kiemelt) - Ferrero (spanyol, 2.) 6:7, 7:5, 6:4

ATP-torna, Memphis (690 ezer dollár, fedett, kemény pálya), döntő:
J. Johansson (svéd) - Kiefer (német, 8.) 7:6, 6:3

ATP-torna, Buenos Aires (380 ezer dollár, salak), döntő:
Coria (argentin, 1.) - Moyá (spanyol, 2.) 6:4, 6:1

WTA-torna, Antwerpen (585 ezer dollár, fedett, szőnyeg), döntő:
Clijsters (belga, 2.) - Farina Elia (olasz, 8.) 6:3, 6:0

WTA-torna, Hyderabad (140 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Pratt (ausztrál, 4.) - Kirilenko (orosz) 7:6, 6:1