Vágólapra másolva!
A magyar válogatott egy győzelemmel és három vereséggel zárta a pulai olimpiai kvalifikációs ökölvívó Európa-bajnokság hétfői versenynapját.

A nyolcaddöntőkben első magyarként a 60 kg-os Káté Gyula lépett ringbe, és magabiztosan verte a görög Mariosz Kaperoniszt. A plusz 91 kg-os Kurtucz Csaba becsülettel küzdött az olasz Roberto Cammarelle ellen, de nem volt reális esélye a továbbjutásra, ráadásul a negyedik menetben felszakadt a szemöldöke, így az orvos nem engedte tovább a küzdelmet.

A 69 kg-ban erőnyerő, így a magyarok közül legkésőbb bemutatkozó Balog Vilmost a balsors kísérte: előbb a tönkrement pontozóprogram miatt negyedórával később kezdődött Xavier Noel elleni csatája, majd a pontozók sem voltak kegyesek hozzá, és mind az öten a franciát hozták ki győztesnek. Ennek egyetlen hátránya, hogy így nem igazán lehet tudni, mekkora volt a valós különbség a két bokszoló között.

A 75 kg-os Balzsay Károly zárta a hétfői magyar szereplést - szintén balszerencsésen. A cseh Tomas Adameccel már a második menetben összefejelt, így hiába vezetett a harmadikban 15-12-re, a kiújuló vérzés miatt leléptették.

Összesen három magyar - Bedák Pál (48 kg), Káté Gyula (60) és Szűcs István (81) -jutott a nyolc közé, ők kedden olimpiai kvótáért mérkőznek.

Nyolcaddöntő:
60 kg: Marcin Legowski (lengyel) - Araik Sachbazjan (cseh) 28-21 p.gy.
Adrian Alexandru (román) - Joni Turunen (finn) 49-38 p.gy.
Káté Gyula - Mariosz Kaperonisz (görög) 38-16 p.gy.
69 kg: Xavier Noel (francia) - Balog Vilmos 5-0, kézi pontozással
75 kg: Tomas Adamec (cseh) - Balzsay Károly 12-15-nél Balzsayt sérülés miatt leléptették
plusz 91 kg: Roberto Cammarelle (olasz) - Kurtucz Csaba 27-13-nál sérülés miatt a 4. menetben leléptetéssel

A magyarok keddi programja (negyeddöntő):
48 kg: Bedák Pál-Alexan Nalbandjan (örmény)
60 kg: Káté Gyula-Marcin Legowski (lengyel)
81 kg: Szűcs István-Aleksy Kuziemski (lengyel)