Vágólapra másolva!
Pulában tartózkodik a 35. amatőr ökölvívó Európa-bajnokságon Peter Hanraths, az Universum Boksz-Promotion ügyvezető igazgatója. A legnagyobb európai profiboksz-istálló operatív főnöke az [origo]-nak elmondta, hogy Erdei Zsolt április 24-én lép szorítóba legközelebb, mégpedig Las Vegasban, a Vitalij Klicsko-Corrie Sanders WBC szupernehézsúlyú világbajnoki döntővel fémjelzett, nyolc összecsapásból álló gála második legrangosabb helyén. Ellenfele még ismeretlen, viszont Hanraths elmondta, "Madár" eddigi karrierje magasan legnagyobb gázsijáért verekszik.

Hanraths számos potenciális profisztárt látott eddig az isztriai városban, közülük is legjobban a szupernehézsúlyú döntős Alekszandr Povetkin tetszik neki. Bár kitért a konkrét válasz elől, a menedzser szavaiból egyértelműnek tűnt, hogy az orosz óriást hamarosan viszontláthatjuk a hamburgi istálló színeiben, és hosszú távon a Klicsko-fivérek potenciális utódja lehet.

A magyar középsúlyú Balzsay Károlyról - akit itt Pulában már az Universum anorákjában sétált - Hanraths annyit mondott, hogy nem elégedetlen a szereplésével, hiszen balszerencsés sérülés miatt veszítette el már megnyert mérkőzését. Balzsay még nem rendelkezik aláírt szerződéssel az Universummal, de az athéni olimpia után (ahová még ki kell vívnia a kvalifikációt a Vasas-Rica bajnokának) nyélbe üthetik a megállapodást.

"Kovács Istvánnal kezdtük, mellette ott volt Erdei Zsolt, most Erdei lépett elő a "magyar vonal" zászlóvivőjének, s a folyamatosságot Balzsayval szeretnénk biztosítani a magyar piacon" - avatott be Hanraths az Universum üzletpolitikájának rejtelmeibe.

A német menedzser elmondta még, hogy az április 10-i gálát a Las Vegas-i Mandalay Bay hotelben rendezik, itt a program fénypontja a Vlagyimir Klicsko-Lamon Brewster meccs a WBO megüresedett nehézsúlyú trónjáért. Az április 24-i, ugyancsak Las Vegasban sorra kerülő bokszparádénak még nincs meg a konkrét helyszíne (ebben lép kötelek közé Erdei), de ezt is - akárcsak a két héttel korábbit - sugározza a HBO fizető tévécsatorna.

Németországban a ZDF, Magyarországon pedig az RTL Klub sugározza a gálát egyenes adásban.

Ch. Gáll András