Vágólapra másolva!
Az elmúlt évtized talán legjobb 110 - és 60 - méteres gátfutója az amerikai Allen Johnson. A roppant fiatal amerikai férficsapat legnagyobb csillaga kettős célkitűzéssel veselkedik neki a szabadtéri idénynek: Athénban második olimpiai bajnoki címét szeretné megszerezni, egyszersmind - életében először - világcsúcsjavításra készül. E tervek megvalósításához jelent ugródeszkát a budapesti fedett pályás világbajnokság.

A 33 éves, Dél-Karolinában élő gátas rajtedzése után nyilatkozott az [origo]-nak.

- Hogyhogy eljött Budapestre, hiszen nem minden nagy sztár tekinti fontosnak a tető alatti versenyzést, hogy hirtelenjében csak Marion Jones-t említsük.
Számomra minden évben a szabadtéri idényre történő felkészülés fontos szakasza a fedett pályás versenyzés. Nem beszélve arról, hogy címvédőként fontosnak érzem a szereplést a világbajnokságon.

- Akkor tehát szereti a teremversenyeket?
Nagyon is! Itt például pénteken elkezdődik, s számomra be is fejeződik az egész verseny. Bárcsak Athénban, az olimpián is ugyanilyen gyorsan lebonyolódna az egész!

- Mit jelent önnek ez a vb az olimpiai felkészülésben?
Versenylehetőséget, a küzdelem légkörének megszokását, egy-egy jó rajtot és mellbedobást.

- Egyszeres olimpiai, négyszeres szabadtéri és kétszeres fedett pályás világbajnok. Mi hajtja még?
Természetesen az, hogy szeretek futni, versenyezni. Aztán szeretném visszaszerezni Sydneyben elveszített olimpiai elsőségemet a kubai Garcíától. És végül jó lenne egyszer végre szabadtéri világcsúcstartó lenni. Colin Jackson 12,91 mp-cel tartja a csúcsot, nekem 12,92-m van, azaz egyetlen század a különbség. Talán idény nyáron sikerül "leborotválni" ezt a kis különbséget...

Ch. Gáll András