Vágólapra másolva!
Egy sima és egy nehéz játszmában diadalmaskodott az első helyen kiemelt belga Justine Henin-Hardenne az amerikai Lindsay Davenport felett a 2,1 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i nőitenisztorna fináléjában. A 2,8 millió dollár összdíjazású férfi verseny   döntőjében a szintén első helyen kiemelt svájci Roger Federer két 6:3-as játszmában legyőzte a kilencedikként rangsorolt brit Tim Henmant.

A két klasszis most találkozott nyolcadik alkalommal, és Federer második sikerét aratta. A svájci sztár ezzel visszavágott február 20-i, rotterdami vereségéért: akkor a negyeddöntőben Henman 6:3, 7:6 (11-9)-re diadalmaskodott. Az volt egyébként a világelső egyetlen idei veresége, emellett pedig a mostanival együtt 22 csatát nyert meg.

A női döntőben a könnyen begyűjtött nyitó szettet követően a hazai közönség előtt szereplő Davenport elvette riválisa adogatását, de aztán ezzel az előnnyel nem tudott mit kezdeni. Henin 1-3-ról fordított, majd izgalmas végjátékban az ötödik mérkőzéslabdáját értékesítve nyert a 40 fokos hőségben. A 21 éves belga világelső idénybeli negyedik tornagyőzelmét aratta. Ebben az évben 22 összecsapást nyert meg, s csupán egyet vesztett el.

ATP-torna, Indian Wells (2,8 millió dollár, kemény pálya), döntő:
Federer (svájci, 1.) - Henman (brit, 9.) 6:3, 6:3

WTA-torna, Indian Wells (2,1 millió dollár, kemény pálya), döntő:
Henin-Hardenne (belga, 1.) - Davenport (amerikai, 3.), 6:1, 6:4