Vágólapra másolva!
Deák Bárdos Mihály a nehézsúlyú döntőben meglepetésre kikapott Branda Gyulától a kötöttfogású birkózó országos bajnokságon, a Fáy utcában. A 120 kg-os súlycsoportban olimpiai résztvevő, tavaly világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Deák Bárdost utoljára négy éve tudta legyőzni a BVSC-Ganz-Tát birkózója.

Szintén a nehézsúlyban lépett szőnyegre az 1980-as moszkvai olimpiai bajnoka, a 47 éves Növényi Norbert. A veterán klasszis egy-egy megnyert, illetve elveszített mérkőzést követően fájó dereka miatt nem kockáztatott és visszalépett a további versenyzéstől.

A 84 kg-ban a válogatott keretből kikerült, sydneyi ezüstérmes Bárdosi Sándor a döntőben legyőzte a helyére behívott Balla Andrást. A 66 kg-ban megismétlődött a tavalyi finálé: Dreschler Attila ezúttal is megverte Nagy Balázst, igaz míg ez az elmúlt évben meglepetésnek számított, idén már nem volt az.

Az olimpiai kvótaszerzők közül Virág Lajos (96 kg) kézközépcsonttörés, Majoros István (55) családi okok, Berzicza Tamás (74) derékbántalmak miatt nem lépett szőnyegre. A 66 kg-os Füredy Levente meglepetésre nem került dobogóra.

a döntők eredményei és a dobogósok:
55 kg (körmérkőzés döntött): 1. Kollár Norbert (Vasas), 2. Mayer Roland (Univer-KTE), 3. Vincze Zoltán (Abony)

60 kg: Bóna László (Vasas)-Pongrácz Ádám (Vasas) 3-1 p.gy., 3. Komáromi Ede (Egri Vasas)

66 kg: Dreschler Attila (FTC)-Nagy Balázs 3-1 p.gy., 3. Zelei Isván (Univer-KTE)

74 kg: Horváth András (Univer-KTE)-Bácsi Péter (FTC) 3-0 p.gy., 3. Hirbik Csaba (Vác)

84 kg: Bárdosi Sándor (BVSC-Ganz)-Balla András (Vasas) 3-0 p.gy., 3. Kismóni János (Vasas)

96 kg: Kaló Béla (FTC)-Kapuvári Gábor (Sziget SC) 3-0 p.gy., 3. Rozbora Norbert (Vasas)

120 kg: Branda Gyula (BVSC-Ganz)-Deák Bárdos Mihály (Vasas) 3-2 p.gy., 3. Bures Antal (Vasas).