Vágólapra másolva!
Az orosz Tatjana Navka, Roman Kosztomarov duó nyerte a jégtáncosok versenyét a Dortmundban zajló műkorcsolya-világbajnokságon. A Hoffmann Nóra, Elek Attila páros a 18. helyen zárt.

A kétszeres junior világbajnoki ezüstérmes Hoffmann Nóra, Elek Attila kettősünk a kűrjében kétszer is hibázott, egy nagyon nehéz emelésnél sajnos el is estek fiataljaink, s ezek a rontások visszaköszöntek a pontszámokban. A bírók csupán 3,2 és 4,4 közötti technikai, valamint 4,1 és 4,9 közötti művészi pontokat adtak az egyébként látványos kűrre. Hoffmannék így az összesítésben egy hellyel visszacsúsztak, s ugyanúgy a 18. helyen végeztek, mint a tavalyi világbajnokságon.

Az utolsóként szólított csoportban az éremre pályázók közül a győzelemre is esélyes, Eb-ezüstérmes bolgár Denkova, Sztavijszkij duó remek programot mutatott be. A pontszámaik ennek megfelelően rendkívül magasak voltak: 5,7-5,9, illetve 5,7-6,0 között mozogtak, s két bírótól is megkapták a maximális hatost. Utánuk kiválóan korcsolyázott a hazai közönség támogatását élvező német Winkler, Lohse kettős is (5,6-5,8; 5,7-6,0 - egy hatos), de a fő attrakciót az utolsóként jégre lépő, s a versenyben élen álló Navka, Kosztomarov duó előadása jelentette. A februári budapesti Eb-t is megnyerő páros valósággal megbabonázta a pontozókat (5,7-5,9; illetve 5,8-6,0), akik kilenc darab hatost adtak az oroszoknak! Navkáék így magabiztosan nyerték első vb-aranyukat, megelőzve Denkováékat és Winkleréket.

"Nem volt könnyű a németek után korcsolyázni, de sikerült összekapni magunkat, és megcsináltuk! Amikor a kivetítőn megláttam a pontszámokat, és azt, hogy nyertünk, semmihez sem fogható különleges érzés kerített a hatalmába" - nyilatkozta boldogan Tatjana Navka.

Végeredmény, jégtánc:
1. Navka, Kosztomarov (orosz) 2,0 helyezési pont
2. Denkova, Sztavijszkij (bolgár) 3,6
3. Winkler, Lohse (német) 6,2
4. Grusina, Goncsarov (ukrán) 6,6.
5. Belbin, Agosto (amerikai) 9,6
6. Delobel, Schoenfelder (francia) 10,8
...
18. Hoffmann Nóra, Elek Attila 31,0

Fábik Tibor