Vágólapra másolva!
Sávolt Attila sérülése nem jött rendbe, ezért nem játszhat a magyar teniszválogatottban az április 9. és 11. között esedékes, Írország elleni Davis-kupa-mérkőzésen.

"A sarka még nem gyógyult meg teljesen, ezért nem lenne teljes értékű harcos" - fogalmazott Kiss Sándor DK-kapitány a budapesti sajtótájékoztatón. "Azt mondta, ha salakon rendeznék az összecsapást, akkor vállalná a játékot, de kemény pályán ez kockázatos lenne."

Az Euro-afrikai zóna II. csoportjában sorra kerülő összecsapáson így Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely, Kiss Sebő és az újonc Balázs György léphet pályára Dublinban.

Kiss Sándor elmondta: a játékosok eddig összesen hat órát gyakoroltak a Folyondár utcai csarnok kemény pályáján, s az ír fővárosban hétfőtől folytatják a felkészülést.

"Ha salakon rendeznék a találkozót, szinte biztosra venném a továbbjutást, így viszont a számunkra idegen gyors szőnyegen, ötven-ötven százalék az esély" - állította Bardóczky Kornél. "Siker esetén az ukrán-norvég párharc győztesével játszunk, és Sávolt Attilával kiegészülve ismét visszakerülhetnénk az első csoportba."

A két csapat játékosai közel egyforma helyet foglalnak el a világranglistán: Peter Clarke, az írek legjobbja jelenleg a 303., míg Bardóczky Kornél a 353.

A magyar együttes legutóbb 1998 májusában Budapesten mérkőzött az írekkel, s akkor fölényes, 4-1-es győzelmet aratott.