Vágólapra másolva!
Imrő Dezső szövetségi kapitány kijelölte, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöksége pedig jóváhagyta az április 20. és 25. közötti kijevi Európa-bajnokságon induló csapat névsorát.

A négyfős női válogatottban helyet kapott a még athéni olimpiai szereplésre is esélyes kazincbarcikai Ráki Henrietta, a héttagú férfi gárda legismertebb alakja pedig a korábbi Európa-bajnoki érmes, olimpiai pontszerző Kovács Zoltán. A BKV Előre erős embere kétesztendős egészségügyi kényszerszünet után ismét teljes értékű versenyző, amit az elmúlt hétvégi szombathelyi Savaria-kupán produkált, nemzetközi szintű négymázsás összteljesítményével is igazolt.

Az élversenyzők közül az ukrán fővárosból hiányzók listáján van a világ- és Európa-bajnok Likerecz Gyöngyi, aki még nincs olyan készültségi állapotban, hogy nagyobb nemzetközi versenyen is elinduljon. Távol marad a kijevi kontinenspróbától a már az olimpiára készülő világbajnoki ezüstérmes Krutzler Eszter és a tavaly vb-4. Varga Viktória is.

A férfiaknál a versenyzést két év kihagyást követően újrakezdő Feri Attila a legismertebb név az Eb-ről hiányzók sorában. A kapitány elmondása szerint az atlantai ötkarikás játékok bronzérmese nem teljesítette az előírt szintet, mi több, megsérült a szombati Savaria-kupán.

az Eb-re utazó csapat
nők:
48 kg: Ondos Adél (Békéscsabai Előre)
58 kg: Ráki Henrietta (Kazincbarcikai VSC)
63 kg: Nagy Nikoletta (Ózdi SFC) és Nagy Szilvia (Tatabányai SC)

férfiak:
56 kg: Ádám Róbert (Nyíregyházi Vasutas SC) és Tancsics László (BKV Előre)
77 kg: Sümegi Zoltán (Haladás VSE-Vasjármű)
85 kg: Cser Norbert (Vállalkozók SE)
94 kg: Ehrlich György (Nyíregyházi Vasutas SC) és Vaspöri Gábor (Haladás VSE-Vasjármű)
105 kg: Kovács Zoltán (BKV Előre)