Vágólapra másolva!
A sakkcsapat-bajnokság tizedik fordulójában a címvédő Zalaegerszegi Csuti - Hydrocomp SK újabb győzelmet aratott, és megőrizte nyolcpontos előnyét. Nagy harc dúl az érmes helyezésekért, a Nagykanizsai Tungsram SC együttese remekelt, és másodikként játssza utolsó mérkőzését Makón. A paksiak Szombathelyen vendégeskednek, míg a hajrában botladozó Miskolci SSC Hajdúböszörményen zárja az idényt.

A Zalaegerszegi Csuti - Hydrocomp SK a legjobb úton halad, hogy sorrendben harmadik bajnoki aranyérmét szerezze meg. A bajnokság tizedik fordulójában immár nyolcadik csapatgyőzelmét aratta, a Szombathelyi HVSE. együttese ellen 7,5-4,5-re nyert. Portisch Lajos születésnapján remizett az éltáblán Ruck Róberttel, Sax Gyula világossal vesztett Kovács Gábortól, Grószpéter Attila sen fogott ki jó napot, de a szlovák Stohl, a szlovén Pavasovic, Horváth Ádám és Tamás, valamint a bajnokcsapat legeredményesebb pontszerzője, Mészáros Tamás nyeréseikkel bebiztosították a diadalt. Mészáros a tíz partijából 9 pontot szerzett.

A nagykanizsaiak éltáblása, Vajda Levente kikapott Seres Lajostól, a Tabáni Spartacus a hátsó táblákon csak három remit tudott rabolni, ezzel megpecsételődött a sorsuk, búcsúra kényszerülnek az első osztálytól. A Nagykanizsa a nagyarányú nyeréssel a második helyre lépett előre. Ismét 8,5-3,5-re győzött a tavalyi ezüstérmes paksi gárda, Ács Péter az ifjú titánt, Erdős Viktort kényszerítette feladásra, Berkes Ferenc is érvényesítette a papírformát, az utolsó öt tábla csak ötven százalékot hozott. Négy forduló után még fölényesen vezető miskolciak ismét lemondtak pályaválasztói jogukról, sőt már korábban lejátszották a Honvéd elleni meccset, a tartalékosan elért 6-6 kevésnek bizonyult a dobogós helyezés megtartásához. Jól küzdött a nehéz helyzetben levő Vasas, az utolsó játéknapon éppen a rivális BEAC ellen ülnek asztalhoz, soknak tűnik a hatpontos hátrány.