Vágólapra másolva!
Sidi Péter a győri légfegyveres Európa-bajnokság után a szegedi országos bajnokságon is szenzációsan szerepelt: a férfi puskások versenyét a fennálló világcsúcsnál öt tizeddel jobb eredménnyel, 703 körrel nyerte meg.

Sportlövészetben rekordot csak nagy nemzetközi viadalokon (olimpia, vb, Eb, Vk) lehet javítani, így a komáromiak 26 éves lövője a csúcslistát nem írhatta át, de ismét bizonyította klasszisát. Érdekesség, hogy Sidi 703 körös teljesítménye a világcsúcsnál jobb ugyan, de saját, 2001 áprilisában felállított országos csúcsától, a 704,6 körtől "jócskán" elmarad.

Férfi légpisztolyban hatalmas meglepetésre a kecskeméti Szabó László győzött Karacs Zsolt, és az olimpiai induló Simon Attila előtt.

A nők pisztolyos számában Csonka Zsófia szereplése jelentett negatív szenzációt, miután a pécsiek athéni kvótása nem tudott a fináléba kerülni. A számot Medgyes Tímea nyerte, az ötkarikás játékokon szintén érdekelt Erdős Dorottya második, Sike Renáta pedig a harmadik helyen végzett.

A hagyományoknak megfelelően az öttusázók is lőállásba álltak az ob-n. Női pisztolyban a többszörös világbajnok Vörös Zsuzsa 13. lett.