Vágólapra másolva!
Az amerikai Lamon Brewstertől elszenvedett csúfos vereség ellenére nem fejezi be profi pályafutását Vlagyimir Klicsko. Az ukrán nehézsúlyú ökölvívót a vasárnapi WBO címmérkőzés után kórházba vitték, s internetes források szerint a vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy cukorbeteg.

"Egy ilyen összecsapással nem fejezhetem be a karrieremet" -mondta a fiatalabbik Klicsko-fivér, aki toronymagas esélyesként - a bukmékereknél 11-szeres oddsszal lehetett fogadni Brewster sikerére - várta a Boksz Világszervezet bajnoki csatáját.

A hamburgi Universum sztárja kifejtette, hogy már a találkozó előtt rendkívül gyengének érezte magát. "Rejtély számomra, hogy mi történt. Már az első menet közepén úgy éreztem, hogy gumiból vannak a lábaim, s ez egyre rosszabb lett. Amikor láttam, hogy Brewster a padlón van, majd feláll, már egyszerűen nem volt erőm újra megütni" - nyilatkozott a 45.
mérkőzésén harmadik vereségét elszenvedő bokszoló.

Klicskót agyrázkódás gyanújával vitték kórházba, majd alapos ellenőrzés után elengedték. A boxingtalk.net internetes oldal megszellőztette, hogy a vizsgálatok rendkívül magas vércukorszintet mutattak ki. Ezt azonban az illetékesek cáfolták.

"Nem tudjuk a laboreredményeket, az egész csak spekuláció" - szögezte le Christoph Rybarczyk, az Universum sajtószóvivője.

A vereséggel - egy időre legalábbis - összetört a két Klicsko-testvér álma, hogy egyszerre legyenek világbajnokok. Vlagyimir most szerezhette volna vissza a WBO övét, amelyet a dél-afrikai Corrie Sanders vett el tőle. Vitalij április 24-én Los Angelesben éppen Sanders ellen lép ringbe a Boksz Világtanács (WBC) címéért.