Vágólapra másolva!
Pénteken délután a Debrecen Plazában még békésen mérlegeltek az "Amazonok éjszakája" profi ökölvívógála főszereplői, ám szombaton este a Főnix-csarnokban már szó sem lesz békességről, hiszen légsúlyban Miló Viktória, harmatsúlyban pedig Csábi Bettina mérkőzésén is a világbajnoki cím lesz a tét.

A Felix-Promotion által a debreceni Főnix-csarnokban szombaton 18 órakor kezdődő profiboksz-gálán Miló Viktória (8-3-0) légsúlyban megvédheti, Csábi Bettina (17-0-0) harmatsúlyban megszerezheti a WIBF-GBU világbajnoki címét; s mindketten bolgár riválissal mérkőznek. Miló ellenfele Szvetla Taszkova (3-7-1) lesz, Csábi pedig Galina Ivanova (5-3-1) ellen lép ringbe, egyaránt tízmenetesre tervezett összecsapáson.

A WIBF-GBU légsúlyú világbajnoki címét birtokló, s azt egyszer már megvédő Miló Viktória pénteken a Debrecen Plazában 50,3 kg-mal mérlegelt, s meglepő, hogy Taszkova csupán 47,7 kg-mal. A WIBF-GBU jelenleg gazdátlan harmatsúlyú vb-övéért kiírt mérkőzés résztvevői közül Csábi Bettina 52,0 kg-mal, Galina Ivanova 52,7 kg-mal hozta a súlyát.

A gála nyolc mérkőzése közül kiemelkedik még a WBO és a WBA nagypehelysúlyú kisvilágbajnoka, Nagy "Csonttörő" János (16-0-0) összecsapása a brazil Moura Dos Santos (16-3-0) ellen, bár ez nem lesz címmeccs, csupán nyolc menetre tervezett felhozó mérkőzés. Pénteken Nagy János 60,6 kg-mal, Dos Santos 58,1 kg-mal mérlegelt.

Az "Amazonok éjszakája" gála műsora:
Nagy János - Jairo Moura Dos Santos (nagypehelysúlyú mérkőzés, 8 menet)
Miló Viktória - Svetla Taskova (légsúlyú világbajnoki címmérkőzés, 10 menet)
Csábi Bettina - Galina Ivanova (harmatsúlyú világbajnoki címmérkőzés, 10 menet)
Nagy József - Richard Remen (középsúlyú mérkőzés, 6 menet)
Nagy Zsolt - Szakállas Tamás (pehelysúlyú mérkőzés, 4 menet)
Papp László - Frantisek Lukacik (félnehézsúlyú mérkőzés, 4 menet)
Zimmermann Péter - Ambroz Horvath (nagyváltósúlyú mérkőzés, 4 menet)
Petrovics János - Szabó Titusz (középsúlyú mérkőzés, 4 menet)

Fábik Tibor