Vágólapra másolva!
Mandula Petra nem jutott be a legjobb négy közé az egyesült államokbeli Charlestonban zajló, 1,3 millió dollár összdíjazású nőitenisz-tornán, miután a negyeddöntőben két játszmában vereséget szenvedett a horvát Jelena Kostanictól.

A két teniszező korábban négyszer találkozott egymással, összesítésben 2-2, a salakos borítást tekintve pedig 1-1 volt az állás.

A világranglistán 42. 26 éves magyar játékos csak az első játszmában tudott olyan teljesítményt nyújtani, mint korábban a 12. helyen kiemelt szerb-montenegrói Jelena Dokic és a hetedikként rangsorolt amerikai Jennifer Capriati legyőzésekor, de a rövidítést az aktuális rangsorban 53. Kostanic nyerte.

A folytatásban aztán Mandulán kiütköztek a fáradság jelei - az előző fordulókban jóval több időt töltött a pályán, mint 22 esztendős riválisa -, s a második szettet simán elvesztette. A meccs mindössze 66 percig tartott.

Mandulának azonban nincs oka szomorkodni, hiszen a hétfői világranglistán valószínűleg nagyot ugrik előre, s várhatóan jobb pozícióba kerül, mint pályafutása eddigi legjobbja, a 38. hely.

Eredmények, negyeddöntő:
Kostanic (horvát) - Mandula 7:6 (7-4), 6:2
V. Williams (amerikai, 4.) - Zvonarjova (orosz, 9.) 6:3, 6:4
Schnyder (svájci, 11.) - Davenport (amerikai, 5.) 6:3, 6:2
Martinez (spanyol, 16.) - Petrova (orosz, 8.) 6:3, 6:1

Az elődöntőben:
V. Williams - Kostanic
Schnyder - Martinez