Vágólapra másolva!
Kialakult a berlini WTA-torna döntőjének párosítása, az egyik ágról Amelie Mauresmo, a másikról Venus Williams jutott be. A francia játékos szinte lelőtte a pályáról Capriatit, Williams pedig megszenvedett a horvát Sprem ellen.

Mauresmo 53 perc alatt letudta a Capriati elleni meccset, és így harmadszor jutott be a berlini torna döntőjébe. A francia teniszezőnek jól megy a német fővárosban, hat éve ugyanis itt játszott először WTA-torna döntőjében, 2001-ben pedig el is hódította a trófeát.

Venus Williams megszenvedett a horvát Sprem ellen, aki az utolsó játszmában 3-0-ra vezetett az amerikai ellen, Venus azonban fordított, és így zsinórban tizenöt meccs óta veretlen. Mauresmo és az idősebbik Williams nővér vasárnap hetedszer találkoznak, az összesített mérleg 5-1 az amerikai javára.

WTA-torna, Berlin (1,3 millió dollár, salak), elődöntő:
Mauresmo (francia, 2.) - Capriati (amerikai, 6.) 6:2, 6:0
V. Williams (amerikai, 3.) - Sprem (horvát) 2:6, 6:3, 6:4

Elsőként David Nalbandian jutott a római torna fináléjába, és így 1991 óta ő az első argentin, aki az olasz fővárosban döntőt játszhat. Nalbandian szetthátrányból fordított Costa ellen, és mióta felépült a sérülésből kiváló formába lendült, Monte-Carlóban és Barcelonában a negyeddöntőig jutott, most pedig már csak egy lépésre van attól, hogy a 2002-es baseli győzelme után ismét magasba emelhessen egy trófeát.

Moyá idén öt különböző kontinensen is döntőbe jutott, eddig 2 győzelem mellett ugyanennyi vereséget szenvedett a finálékban. A vasárnapi ellenféllel eddig háromszor mérkőzött Moyá, és az argentin 2-1-re vezet összesítésben.

ATP-torna, Róma (2,42 millió euró, salak), elődöntő:
Moyá (spanyol, 6.) - Zabaleta (argentin) 6:3, 6:4
Nalbandian (argentin, 5.) - Costa (spanyol) 6:7 (4-7), 6:1, 6:4

Latin dominancia Rómában/sport/egyeni/tenisz/20040507clijsters.html?pIdx=1