Vágólapra másolva!
Tovább javította saját csúcsát Martina Navratilova, miután pályafutása 174. tornagyőzelmét ünnepelhette párosban a 170 ezer dollár összdíjazású bécsi teniszversenyen. A sportág 47 éves legendája Lisa Raymond oldalán bizonyult a legjobbnak. A tervek szerint az athéni olimpián is együtt szerepelnek.

Navratilova, aki a páros mellett egyesben is indul az év második Grand Slam-tornáján, a hétfőn kezdődő párizsi nyílt teniszbajnokságon, utoljára tíz esztendővel ezelőtt játszott "egyéniben" a Roland Garroson, s húsz éve, 1984-ben diadalmaskodott a francia fővárosban: akkor a fináléban szenzációs játékkal 6:3, 6:1-re győzte le "örök" riválisát, a szintén amerikai Chris Evertet.

A csehszlovák születésű világklasszis az idén már kétszer is indult egyesben, de Amelie Islandon és Charlestonban az első fordulóban búcsúzott. A francia fővárosban az argentin Gisela Dulko lesz az ellenfele a nyitó körben.

Navrtilova októberben lesz 48 éves. Fantasztikus pályafutása során 167 egyéni címet szerzett. Grand Slam-tornákon 18 egyéni és 37 páros trófeát gyűjtött.

eredmények, döntők (Bécs):
egyes:
Smashnova-Pistolesi (izraeli, 2.) - Molik (ausztrál, 6.) 6:2, 3:6, 6:3

páros:
Navratilova, Raymond (amerikai, 1.) - Black, Stubbs (zimbabwei, ausztrál, 2.) 6:2, 7:5.