Vágólapra másolva!
Guillermo Coria után újabb két argentin teniszező jutott be a francia nyílt bajnokság elődöntőjébe, miután Gaston Gaudio három sima játszmában nyert a 12. helyen kiemelt ausztrál Llleyton Hewitt ellen, míg David Nalbandian hatalmas küzdelemben, négy játszmában nyert a háromszoros Roland Garros-győztes Gustavo Kuerten ellen.

Gaudio és a szebb napokat is megélt Hewitt mindössze 2 óra 6 perces meccsén általában az történt, amit a dél-amerikai salakspecialista akart. Ráadásul az egykori világelső sem volt a helyzet magaslatán, 43 ki nem kényszerített hibát vétett, míg ellenfele csupán 19-et. A nyerő ütések tekintetében is Gaudio volt a jobb (27-21).

A Nalbandian-Kuerten összecsapáson az első, 40 perces szett vitathatatlanul az argentiné volt, a másodikat (38 p) viszont simán nyerte a brazil teniszező. A harmadikban (42 p) Nalbandian 4:1-es vezetést szerzett, Kuerten azonban kiegyenlített, ám ezzel el is fogyott minden tudománya. A negyedik (67 p), s egyben utolsó játszmában végig Kuerten vezetetett, sőt a hajrában három egyenlítési lehetősége is volt, de ellenfele jobban összpontosított, s hárított. A rövidítésben Kuerten ismét szettlabdához jutott, ám szemmel láthatóan kissé elfáradt, ezzel sem tudott élni, s búcsúzott.

Nalbandian győzelme egyben azt is jelenti, hogy mindenképpen lesz argentin döntős a Roland Garroson. A dél-amerikai országból származó teniszező utoljára 27 éve diadalmaskodott Párizsban: 1977-ben a legendás Guillermo Vilas 6:0, 6:3, 6:0-ra nyert az amerikai Brian Gottfried ellen.

Férfi egyes, negyeddöntő:
Gaudio (argentin) - Hewitt (ausztrál, 12.) 6:3, 6:2, 6:2
Nalbandian (argentin, 8.)-Kuerten (brazil, 28.) 6:2, 3:6, 6:4, 7:6 (8-6)

A pénteki elődöntőben:
Gaudio - Nalbandian
Henman (brit, 9.) - Coria (argentin, 3.)