Vágólapra másolva!
Mario Ancic sima három játszmában legyőzte Tim Henmant, és ezzel pályafutása során először bejutott egy Grand Slam-torna elődöntőjébe, ahol Andy Roddick vár rá, míg a másik ágon Roger Federer Sebastian Grosjeannal csap össze. A nőknél Serena Williams és Amélie Mauresmo foglalta el helyét a négy között, miután sikerrel vették a negyeddöntőket.

Mario Ancicot többen a visszavonuló Goran Ivanisevic utódjának kiáltották ki, és a 20 éves teniszező Henman elleni játékával rá is szolgált a hasonlatra. Az első játszma kiegyenlített csatát hozott, és a rövidítésben dőlt el, ahol a horvát kétszer is pontot csinált ellenfele adogatásából. A másodikban 3-3-nál jött a fordulat, Ancic elvette a brit szerváját, és onnantól már csak arra figyelt, hogy a sajátját hozza.

A wimbledoni közönség "Timbója" nagy bajban volt, és a harmadik játszmában minden reményét elvesztette, hogy 1936 után ő legyen a következő brit győztes a szentélyben. Ancic amellett, hogy óriási szerváival kikoptatta a füvet Henman térfelén, a brit adogatójátékaiban is rendre kihasználta a kinálkozó lehetőségeket, és 6-2-re hozta a szettet, azaz már csak két győzelemre van attól, hogy tényleg a nagy Goran örökébe lépjen.

Az első akadály Andy Roddick lesz, aki még nem vesztett játszmát a tornán, és a holland Sjeng Schalken ellen is elsősorban a rakétasebességű szerváinak köszönhette a győzelmét. Az első két játszmában ennek ellenére csak nüanszok döntöttek, mindkettő rövidítésben dőlt el. A harmadikban 3-2-nél megtörte a holland ellenállását az amerikai ászgyáros, így a tavalyi US Open után ismét jobbnak bizonyult Schalkennél.

Ha Roger Federer csúcsformában játszik, nincs ember, aki megállítsa. Lleyton Hewitt most saját bőrén tapasztalhatta, milyen az, ha a svájci zseni igazán beindul. Az első szett nagyon hamar véget ért, bár Hewittnak valószínűleg kínosan telt az a 22 perc, ugyanis a labdával nem nagyon találkozott, a 6-1-es eredmény mindent elárul. A második elején aztán jött az esőszünet, ami a címvédőt vetette vissza, a nagy küzdő hírében álló auszi pedig rövidítésben egyenlített. A harmadik játszmában ismét jött a varázslat, Federer lenullázta Hewittot, majd a negyedikben 4-3-ról és brékhátrányból fordított, ami elődöntőt ér, ahol a francia Grosjeannal találkozik majd.

A nőknél Serena Williams szinte kivégezte Capriatit, 45 perc alatt mindössze két játékot engedélyezett honfitársnőjének, ezzel alaposan visszavágott a Roland Garroson elszenvedett vereségért. Capriati hiába vezetett 1-0-ra, az ifjabbik Williams nővér ellenállhatatlanul bombázott az alapvonalról, és zsinórban nyolc játékot nyert. A második szettben Williams kettőshibája révén Capriati még egyszer feliratkozott az eredményjelzőre, de onnantól nem volt megállás, Serena tovább menetel sorozatban harmadik wimbledoni győzelme felé.

Amélie Mauresmo állíthatja meg az elődöntőben az amerikait, a francia ugyanis három játszmában diadalmaskodott Paola Suarez ellen. Mauresmo nagyszerűen ötvözte a szerva-röptét és az alapvonaljátékot, az argentin nem tudott mit kezdeni az adogatásáival, 34 alkalommal képtelen volt fogadni a francia szerváit. Az első szett tükörsima volt, Mauresmo háromszor brékelt, és nullára hozta. A másodikban magára talált a dél-amerikai, és sikerült is egyenlítenie a játszmákat tekintve, hogy aztán a döntő szettben ismét a Mauresmo-henger következzen. A negyedik kiemelt ezzel megkapta az esélyt, hogy visszavágjon Williamsnek, aki két éve, szintén a döntőbe jutásért, 6:2, 6:1-re verte.

férfi egyes, negyeddöntő:
Ancic (horvát) - Henman (brit, 5.) 7:6 (7-5), 6:4, 6:2
Roddick (amerikai, 2.) - Schalken (holland, 12.) 7:6 (7-4), 7:6 (11-9), 6:3
Federer (svájci, 1.) - Hewitt (ausztrál, 7.) 6:1, 6:7 (1-7), 6:0, 6:4
Grosjean (francia, 10.) - Mayer (német) 7:5, 6:4, 6:2

női egyes, negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) - Capriati (amerikai, 7.) 6:1, 6:1
Mauresmo (francia, 4.) - Suarez (argentin, 9.) 6:0, 5:7, 6:1