Vágólapra másolva!
A szlovák Podbrezová együttese nyerte a Tour de Hongrie 3. szakaszát, a békéscsabai csapatidőfutamot, így a viadal címvédője, a szlovákiai Remák Zoltán átvette a vezetést az összetettben. A szakaszon az athéni olimpiára készülő ukrán pályaválogatott szerezte meg a második helyet, a harmadik pedig az FTC együttese lett. Csütörtök délután Magyarországra érkezett Jean-Marie Leblanc, a Tour de France igazgatója, aki szombaton és vasárnap megtekinti a magyar körverseny küzdelmeit.

Nagy csatát hozott a békéscsabai csapatidőfutam: hosszú ideig a világbajnok Poplatajkóval felálló ukrán pályaválogatott vezetett, ám az utolsóként rajtoló szlovák Podbrezovának az időfutam-specialistákat is sikerült felülmúlnia, ez pedig azt jelentette, hogy az összetettben Remák Zoltán átvette a vezetést, az eredményhirdetésnél ő húzhatta fel a legjobbnak járó sárga trikót. A legjobb magyar továbbra is Lengyel Tamás, a negyedik szakaszon, Karcag és Miskolc között is a P Nívó-Betonexpressz-FTC hegyimenője viseli a bordó mezt.

Csütörtök délután Magyarországra ékezett Jean-Marie Leblanc, a világ legnagyobb kerékpáros versenye, a Tour de France igazgatója, aki este a budapesti francia nagykövet és a Francia Intézet igazgtójának vendége volt. A befolyásos sportvezető pénteken magánprogramon vesz részt, majd szombaton és vasárnap megtekinti a körverseny szakaszait is.

Harmadik szakasz, csapatidőfutam, Békéscsaba-Gyula-Békéscsaba (45.4 km):
1. CK ZP SPORT PODBREZOVA (szlovák) 53:32
2. Ukrajna 54:08
3. P-NÍVÓ-BETONEXPRESSZ-FTC 1 (magyar) 54:22

Az összetettben (sárga trikó):
1. Remák Zoltán (szlovákiai, Podbrezová)
2. Martin Prazdnovsky (szlovák, Podbrezová)
3. Thuaux (ausztrál, Cyclingnews.com)
4. Lengyel Tamás (P Nívó-Betonexpressz-FTC 1)

A pénteken várható útlezárások:
A Tour de Hongrie mezőnye pénteken 11.30-tól Karcag és Miskolc között, a Karcag, Kunmadaras, Tiszaörs, Tiszaigal, Tiszafüred, Poroszló, Borsodivánka, Négyes, Tiszavalk, Tiszabábolna, Tiszadorogma, Ároktő, Mezőcsát, Hejőkeresztűr, Muhi, Ónod, Sajópetri, Kistokaj, Szirma, Miskolc, Alsóhámor, Felsőhámor, Lillafüred, Bükkszentkereszt, Miskolc útvonalon versenyez, az útvonal egyes szakaszain teljes lezárás, máshol rövid ideig tartó mozgó útzár óvja a versenyzők biztonságát. Az esetleges kényelmetlenségekért a közlekedők megértését kérik a szervezők.