Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt svájci Roger Federer és a másodikként rangsorolt amerikai Andy Roddick is bejutott a Torontóban zajló, 2,5 millió dollár összdíjazású férfi tenisztorna elődöntőjébe.

A kétszeres wimbledoni győztes Federer a francia Fabrice Santorót, míg a címvédő Roddick a cseh Jan Hernychet verte a negyeddöntőben. A legjobb négy közé a két sztár mellett a német Nicolas Kiefer és a svéd Thomas Johansson került be.

A nők San Diegóban zajló, 1,3 millió dollár összdíjazású versenyén az idei Roland Garros-győztes orosz Anasztaszja Miskina legyőzte honfitársát, a wimbledoni bajnok Marija Sarapovát a negyeddöntőben.

A második helyen kiemelt Miskina mellett az amerikai Lindsay Davenport (4.) és a szintén orosz Jelena Gyementyijeva (5.) is bejutott az elődöntőbe. Az első helyen rangsorolt Serena Williamsnek ugyanakkor ez nem sikerült, miután térdsérülés miatt visszalépett a tornától.

Kim Clijsters május óta nem szerepel tornákon, és ez így lesz az augusztus 30-án rajtoló amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen is. A világranglistán jelenleg második helyen álló klasszis annak ellenére döntött a távolmaradás mellett, hogy operált csuklója, amelyből egy cisztát távolítottak el, szépen javul. "Kim sérülése nagyon jó ütemben gyógyul, ám a gyors visszatéréssel egy újabb sérülést kockáztatna meg" - nyilatkozta a teniszező orvosa.

ATP-torna, Toronto (2,56 millió dollár, kemény pálya, negyeddöntő:
Federer (svájci, 1.) - Santoro (francia) 7:5, 6:4
Roddick (amerikai, 2.) - Hernych (cseh) 6:4, 6:2
Kiefer (német) - Melzer (osztrák) 1:6, 6:3, 6:3
T. Johansson (svéd) - J. Johansson (svéd) 6:3, 7:6 (7-5)

Az elődöntő párosítása: Federer-Johansson, Roddick-Kiefer

WTA-torna, San Diego (1,3 millió dollár, kemény pálya), negyeddöntő:
Zvonarjeva (orosz, 12.) - S. Williams (amerikai, 1.) - Williams visszalépett
Miskina (orosz, 3.) -Sarapova (orosz, 6.) 7:5, 6:2
Davenport (amerikai, 4.) - Szugijama (japán, 8.) 6:1, 6:3
Gyementyijeva (orosz, 5.) - Frazier (amerikai) 6:2, 6:1

Az elődöntő párosítása: Miskina-Zvonarjeva, Davenport-Gyementyijeva