Vágólapra másolva!
Négy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel zárták a magyarok a  norvégiai Bergenben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságot: a vasárnap délutáni felnőtt párosversenyekben két első, illetve egy-egy második és harmadik helyezés jutott a válogatottnak.

Győzött a címvédő Győre Attila, Csabai Edvin kenus duó, valamint a Faldum Bereniké, Benedek Linda kajakos kettős. Utóbbi szakágban, a férfiak között a tavaly ugyancsak világelső Salga István, Jámbor Attila páros ezúttal a dobogó második fokára állhatott fel, míg a Szakály Viktor, Szigeti Krisztián duó harmadik lett.

Csabai, aki szombaton egyesben is nyert, a sportág maratoni vállfajában egyedülálló módon már hétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Faldum és Benedek is fantasztikus sorozatot tudhat a magáénak, igaz, idén: a felnőtt Európa-bajnokságon síkvízen szerzett bronz-, majd az U23-as Eb-n kiharcolt ezüstérem után jött most a maratoni diadal.

Borsodi Géza elmondta, hogy összességében elégedett, de elsősorban a második napi teljesítmény tetszett neki. "Nem a legjobban, de jól szerepelt a válogatott. A hat felnőtt szám közül végül is hármat megnyertünk, ami önmagáért beszél" - értékelt a kapitány, majd még hozzátette, a férfi párosok versenyében is csak kicsin múlott a győzelem.

A program zárószakaszában további magyarok is szerepeltek: a Bindl Róbert, Gilányi Zsolt kenus páros ötödik, a Bartha Diána, Folláth Vivien kajakos kettős pedig tizedik lett.

A felnőttek három arany-, egy ezüst és egy bronzérmet szereztek, az ifjúsági versenyzők pedig egy győzelmet és két második helyezést harcoltak ki.