Vágólapra másolva!
Mindkét magyar profi ökölvívó világbajnok, Erdei Zsolt és Kótai Mihály is elszánt, remek formában van, és címvédésre készül a szombat esti gálán, amelyet a Kisstadionban rendeznek meg.

A hétvégi bokszcsúcsot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón ott volt Erdei ellenfele, a magyar anyától született, román-spanyol kettős állampolgár Alejandro Lakatus is, aki előrebocsátotta: győzni jött Budapestre. Hozzátette, hogy bár tiszteli és elismeri a magyar világbajnok tudását, de hosszú és kemény felkészülésen van túl ő maga is, és bízik sikerében.

Erdei "Madár" nemkevésbé optimistán nyilatkozott, leszögezve, hogy hazai szorítóban, honfitársai előtt küzdeni eleve mindig felemelő érzés, s már csak ezért is megpróbál a lehető legtöbbet kihozni magából. A WBO félnehézsúlyú világbajnoka, aki a német Universum Box-Promotion profija, edzőjének, Fritz Sduneknek a véleménye szerint is nagyszerű erőben van. A nyolchetes, tökéletesnek minősített felkészülés nyomán váltott ellenfelekkel szemben megvívott 84 menettel a háta mögött optimális formában várhatja a Lakatus elleni meccsét, amely a második címvédő mérkőzése lesz. A 30 éves magyar ökölvívóra - akinek mérlege a hivatásosok között hibátlan, hiszen mind a 20 eddigi ringcsatáját megnyerte, ráadásul 13-at KO-val - 12 menetes ütközet vár a Kisstadionban, hacsak nem születik előbb döntés...

Abban persze nem szabad bízni, hogy a 31. életévében járó Lakatus könnyű préda lesz, még ha az eredetileg májusra tervezett összecsapásuk azért maradt is el - amint azt a kihívó és edzője a sajtótájékoztatón elismerte -, mert nem volt kellőképpen felkészülve, s jobbnak látták elhalasztani az "Erdei-próbát".

Tudniillik az azóta eltelt időszakot a minél tökéletesebb harckészültség elérésének jegyében töltötték, s most úgy gondolják, igenis van keresnivaló a magyar világbajnokkal szemben. Lakatus profikarrierjének 28 meccséből 24-et vívott meg győztesként, s egy döntetlen mellett három vereséget számlál.