Vágólapra másolva!
A Hotel Stadionban zajló magyar-német válogatott mérkőzés negyedik fordulójában a vendég együttes újabb 4-2-es győzelmet ért el. A német csapat előnyét már hat pontra növelte. Négy döntetlen mellett az eddig veretlen Horváth Csaba szenvedett vereséget, és Balogh Csaba sem tudta kiheverni korábbi kudarcait, világossal ismét feladásra kényszerült.

Az olimpiai felkészülés jegyében zajló csapatmérkőzés megnyitóján a német kapitány, Uwe Bönsch szoros eredményt várt a hattáblás, scheweningeni találkozótól. Még a legmerészebb álmaiban sem gondolhatott arra, hogy négy forduló után olimpiai csapata hat ponttal vezet majd. A vendég együttes immár a harmadik sikeres fordulón van túl, és nagymestereink az előző játéknaphoz hasonlóan nem tudtak játszmát nyerni, a négy döntetlen mellett két vereséget szenvedtek el.

Gyimesi Zoltán világossal nem tudott előnyt kicsiholni Klaus Bischoff eredeti állásfelépítésével Közel állt Ruck Róbert ahhoz, hogy végre megszerezze első győzelmét, de Alekszander Graf minőséghátrányos állását nagy szerencsével döntetlenre mentette. Varga Zoltán gyors döntetlene menekülés volt a küzdelem elől.

A rutinos Christopher Lutz esélyt sem adott bajnokunknak, Berkes Ferencnek, hogy bonyolítsa a játszmát. A három fordulóig veretlen Horváth Csaba gyorsan feladásra kényszerült, és Balogh Csaba sem tudta kiheverni csalódottságát.

a 4. forduló eredményei:
Németország - Magyarország 4 - 2
Gyimesi (2618) - Bischoff (2559) döntetlen (Szabálytalan megnyitás, 20)
Graf (2661) - Ruck (2575) döntetlen (Grünfeld védelem, 52)
Varga (2592) - Kritz (2541) döntetlen (Spanyol megnyitás, 13)
Gustafsson (2611) - Horváth (2546) 1 - 0 (Elfogadott vezércsel, 28)
Balogh (2513) - Dautov (2624) 0 - 1 (Caro-Kann védelem, 27)
Lutz (2596) - Berkes (2614) döntetlen (Szicíliai védelem, 29)

Összesített eredmény:
Németország-Magyarország 15 - 9 (5 - 1, 2 - 4, 4 - 2, 4 - 2)

Az ötödik forduló párosítása:
Gustafsson - Balogh
Horváth - Graf
Kritz - Gyimesi
Ruck - Dautov
Bischoff - Berkes
Varga - Lutz