Vágólapra másolva!
Janics Natasa kétszeres olimpiai bajnok kajakos szállt vízre először az olimpia után a sportág hazai legjobbjai közül, s miként Athénban, úgy a németországi Hofban rendezett meghívásos viadalon sem talált legyőzőre.

A Démász-Szeged kiválósága több klubtársával együtt tett eleget a német szervezők meghívásának, a hétvégén két sprintszámban is rajthoz állt, és egyesben, valamint párosban is nyert 200 méteren.

"A saját hajómmal versenyeztem ugyan, de a lapátomat nem találtuk meg az utazás előtt, így egy kölcsönkapottal eveztem" - elevenítette fel a történteket. "Az első métereken olyan szokatlanul forgott a kezemben, hogy majdnem beborultam. Szép is lett volna, ha az athéni fürdőzés után most csobbanással folytatom a szereplésemet, de szerencsére néhány méter után ráéreztem a helyes fogásra."

A másik szám különleges erőpróba volt, tudniillik vegyes párosban zajlott a küzdelem. Janics már tavaly is győzött ebben a számban, ám mivel korábbi társa, Ronald Rauhe most éppen nyaralt, a magyar kajakos ezúttal a kevésbé ismert Torsten Pfalzcal gyűjtötte be az aranyérmet.