Vágólapra másolva!
Csupán másodszori mérlegelésre tudta hozni a nagylégsúly felső súlyhatárát, az 52,163 kg-ot dr. Csábi Bettina, aki a főellenőr jóindulatának köszönhette, hogy végül szabályszerűen lépett túl a Felix-Promotion szombati, nagykállói bokszgálájának első akadályán.

Majdnem elmaradt a főmérkőzésnek szánt dr. Csábi Bettina - Miló Viktória profiökölvívó-mérkőzés, miután a bajai "bokszhercegnő" elsőre nem tudta hozni a nagylégsúly felső 52,163 kg-os súlyhatárát. A problémát a világszervezet magyar főellenőre, Tóth Zsuzsanna oldotta meg, és engedélyezte a megismételt mérlegelést. Bettina egy órával később "lefogyva" 51,2 kg-mal mérlegelt, ellenfele 50,80 kg-mal állt a mérőműszerre.

A szombati, nagykállói bokszgálán (amelyet a tv2 élőben közvetít este 20 órától) a két magyar hölgy a WIBF-GBU szervezet nagylégsúlyú világbajnoki övéért lép szorítóba.

A felvezető programban fellép még a debreceni Papp László, aki a 34 éves kongói Felly Manazya ellen lép szorítóba. Az afrikai eddig egy profi mérkőzésen van túl: tavaly szeptemberben, a fehérvári KÖFÉM-csarnokban Kállai Zoltántól kapott ki félnehézsúlyban.

A gálán szintén főszerepet vállaló Nagy "Csonttörő" János 59,6 kg, míg ellenfele, Popa Aurel 57,3 kg-ot nyomott. Kettejük összecsapása 8 menetes lesz, és a rendezvényen ők bokszolnak utoljára.