Vágólapra másolva!
Meglepetésre Alicia Molik nyerte az 1,3 millió dollár összdíjazású zürichi tenisztornát, miután három játszmában legyőzte a wimbledoni bajnok Marija Sarapovát.

A 23 éves ausztrál játékos idei második, pályafutása harmadik egyéni diadalát ünnepelhette. A két teniszező eddig egy alkalommal, az idén Birminghamben - füvön - mérkőzött egymással, és akkor Sarapova nyert 6:3, 6:1-re. "Megpróbáltam agresszíven játszani, és bejött" - mondta győzelme után Molik.

A harmadik helyen kiemelt Marat Szafin sikerével ért véget a Mestersorozatba tartozó, 2,4 millió euró összdíjazású madridi tenisztorna, miután az orosz klasszis három sima játszmában diadalmaskodott az argentin David Nalbandian (4.) felett. Szafin, aki spanyolországi sikerével már 13 egyéni tornagyőzelménél tart, 1 óra 52 perc alatt nyert a dél-amerikai teniszező ellen.

Ausztrál lapértesülések szerint Lleyton Hewitt teljesen összetört, miután szakított Kim Clijstersszel, így meghiúsult a teniszvilág álompárjának januárra kitűzött esküvője. A sydneyi Sunday Telegraph azt írja, hogy a belga egykori világelső csütörtökön telefonon közölte ausztrál vőlegényével otthonról, hogy kapcsolatuknak vége. A 23 éves wimbledoni bajnok egy barátja szerint "dühösen, feldúltan, sőt tébolyultan" fogadta a hírt, amely "hasba rúgásként" érte őt darwini nyaralása során. A pár közel egy éve volt együtt, és Clijsters szinte minden versenyre elkísérte szerelmét, mivel ő maga hónapok óta sérüléssel bajlódik.

WTA-torna, Zürich (1,3 millió dollár), döntő:
Molik (ausztrál) - Sarapova (orosz, 4.) 4:6, 6:2, 6:3

ATP-torna, Madrid (2,425 millió dollár), Mestersorozat, döntő:
Szafin (orosz, 3.) - Nalbandian (argentin, 4.) 6:2, 6:4, 6:3