Vágólapra másolva!
A korábbi évekhez képest jövőre könnyebb lesz a Tour de France országúti kerékpáros körverseny útvonala. A 2005-ös viadalon a tervek szerint mindössze egy hosszú egyéni időfutamra és három hegyi szakaszra kerül majd sor, miközben előbbiből kettő, utóbbiból négy-hat szokott a programban szerepelni.

A prológ megszűnik, s helyette július 2-án egy a szokásos kezdésnél hosszabb, ámde összességében rövidnek tekinthető, 19 km-es időfutammal kezdődik majd a viadal. Az igazi "crono" az utolsó előtti etapon lesz St. Etienne-ben.

Az útirány az óramutató járásával ellentétes lesz, azaz a Pireneusokat az Alpok előtt kell leküzdeniük a résztvevőknek. Az útvonallal kapcsolatos információ még, hogy egyes szakaszokon Németországba is átmegy majd a karaván. A befutó július 24-én, a szokásoknak megfelelően a párizsi Champs-Élysées-n lesz.

A szervezők a szerdai bejelentés szerint azt is el akarják érni, hogy egy csapatban kilenc helyett csak nyolc versenyző legyen, így három másodosztályú klubot is meghívnának a viadalra.