Vágólapra másolva!
Bár a birkózók csapatbajnokságát éppen egy hete rendezték, a jelenleg egyiptomi utószezoni nyaralásra készülő Majoros István még most is dühös az aranyérmes Vasas vezetőedzőjének nyilatkozata miatt. Mert Bódi Jenő úgy fogalmazott, hogy "az olimpiai bajnokot nem kellett volna koncként odadobni a szőnyegre, hogy a nimbuszát veszítse".

- Megemésztette már, hogy ha csak egyszer is, de itthon már legyőzték az olimpia óta?- kérdeztük Majoros Istvánt.
- Bóna Laci abszolút megérdemelten győzött le 3-0-ra, mert jobb volt nálam, és nincs is ezzel semmi gond. Nem ez bosszant, hanem az, hogy a Vasas vezetőedzője, Bódi Jenő szerint koncként dobtak a szőnyegre, és ezt kikérem magamnak! A csapatbajnokságot Kecskeméten rendezték, én a Kecskeméti TE versenyzője vagyok, és fel sem merült bennem, hogy ne induljak. Az olimpiai bajnoki címem egyik hozadékaként a napokban megválasztottak a város díszpolgárának, én lettem az "Erős Pista" paprika reklámembere, vagyis tartozom annyival Kecskemétnek, hogy ott segítsek, ahol tudok. S biztosan voltak jó néhányan, akik miattam jöttek ki a versenyre.

- Őszintén mondja meg: tisztességesen felkészült a bajnokságra?
- Készültem, de úgy, ahogy kellett volna, sajnos nem tudtam, ezt nem is tagadom. De az vesse rám az első követ, aki az olimpia megnyerése után azonnal belevágna a kőkemény munkába. Ezt már csak azért sem tehettem volna meg, mert rengeteg meghívásnak kellett eleget tennem. De még a bajnokságra visszatérve: az olimpiát 55 kg-ban nyertem, most pedig a 60 kg-ban birkóztam, s nemcsak kötött-, de a csapatérdek miatt szabadfogásban is. Sajnos Nagy Balázs sérült, így eleve nehéz helyzetből indultunk. S abban, hogy végül a Vasas mögött ezüstérmesek lettünk, nekem is van némi részem, mert ha nem nyerek négy meccset, akkor szerintem csak harmadikok lettünk volna. Szóval, nem hiszem, hogy konc lettem volna a csapaton. Még most is indulatba jövök, ha ezt a szót meghallom!

- Idén indul még versenyen?
- Nem indulok, hiszen a szezon véget ért. Most már keményen belevágok a munkába, hiszen jövőre éppen Budapesten lesz a világbajnokság, s ezen mindenképpen jól akarok szerepelni, mégpedig az 55 kg-ban. De azért még néhány nap szabadságot adok magamnak, és szeretnék elutazni Egyiptomba. Még soha sem voltam ott, de már régóta készülök rá, hogy megnézzem a piramisokat.

Fábik Tibor