Vágólapra másolva!
A világranglista-vezető amerikai Lindsay Davenport ugyan legyőzte honfitársát, Serena Williamst, de az első szettet elvesztette, így kiesett a női teniszezők Los Angelesben zajló, 3 millió dollár összdíjazású világbajnokságán. Amennyiben az utóbbi időben bombaformában játszó Davenport két játszmában nyert volna, akkor riválisa búcsúzik el a további küzdelmektől.

A Vörös csoport másik, színorosz találkozóján Anasztaszja Miszkina simán nyert Jelena Gyementyjeva ellen, aki nyeretlenül fejezte be a világbajnokságot. Az összecsapás tétje az volt, hogy Gyementyjeva sikerével Miszkina is kiesett volna és Davenport jut a legjobb négy közé.

A Fekete csoportban a továbbjutását már korábban bebiztosító francia Amelie Mauresmo és orosz Marija Sarapova találkozott egymással. A kvartett első helyéről döntő mérkőzést előbbi nyerte két szoros játszmában.

eredmények, 4. játéknap:
Vörös csoport:
Davenport (amerikai, 1.) - S. Williams (amerikai, 7.) 3:6, 7:5, 6:1
Miszkina (orosz, 3.) - Gyementyjeva (orosz, 5.) 6:3, 6:3

A csoport végeredménye: 1. Miszkina 2 győzelem/1 vereség (5-2), 2. S. Williams 2/1 (5-3), 3. Davenport 2/1 (4-3), 4. Gyementyjeva 0/3

Fekete csoport:
Mauresmo (francia, 2.) - Sarapova (orosz, 6.) 7:5, 6:4

A csoport végeredménye: 1. Mauresmo 3 győzelem/0 vereség, 2. Sarapova 2/1, 3. Kuznyecova (orosz) 1/2, 4. Zvonarjova (orosz) 0/3

Az elődöntő párosítása:
Miszkina - Sarapova
Mauresmo - S. Williams

Párostorna, férfiak:
Kék csoport:
Björkman, Woodbridge (svéd, ausztrál) - Bhupathi, Mirnyij (indiai, fehérorosz) 6:3, 6:2
B. Bryan, M. Bryan (amerikai) - Etlis, Rodriguez (argentin) 6:3, 7:6 (7-4)

Vörös csoport:
Black, Ullyett (zimbabwei) - Damm, Suk (cseh) 6:2, 6:2.