Vágólapra másolva!
Péntek este a Roosevelt térnél található Sofitel hotelben tartotta éves ünnepségét a Magyar Kajak-kenu Szövetség, amely a sportág kiemelkedő alakjainak díjazása mellett idén a média egyes képviselőit, köztük az [origo] sportrovatát is elismerésben részesítette.

Az ünnepségen, a versenyzőkön, edzőkön, szakosztályvezetőkön, a szponzorok képviselőin, a szövetség vezetőin és munkatársain kívül megjelent dr. Schmitt Pál a MOB elnöke, dr. Aján Tamás a MOB főtitkára, Mesterházy Attila az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium államtitkára, Füleky András a Nemzeti Sporthivatal helyettes államtitkára és Elbert Gábor a Nemzeti Sportszövetség főtitkára.

Dr. Baráth Etele, az MKKSZ elnöke nyitó beszédében elmondta, hogy egy sportvezetőnek az az igazi boldogság, amikor a pályán ott lehet a sikerek pillanatában, de akkor sem szabad megfeledkezni a háttérmunkáról, az edzőkről, szakosztályokról, az utánpótlásban dolgozókról.

Dr. Schmitt Pál köszöntőjében kifejtette, fel sem merült a MOB képviselőiben, hogy ne jelenjenek meg az ünnepségen, hiszen az a sportág ünnepel, amely a magyar olimpiai mozgalom sikereinek egyik legfőbb letéteményese. Hozzátette: az olimpián a sok probléma ellenére végig bízott benne, hogy eljön az utolsó két nap, amely felhőtlen örömöt fog okozni az egész országnak, és ebben nem is kellett csalódnia.

Volt is kiket ünnepelni ezen az estén, hiszen a magyar kajak-kenu sport ismét sikeres évet zárt, versenyzői felnőtt és ifjúsági világversenyeken összesen 27 arany-, 12 ezüst-, és 16 bronzérmet szereztek.

Poznan, U23 és Ifjúsági Európa-bajnokság: 10 arany, 4 ezüst, 9 bronz
Bergen, Maratoni Felnőtt és Ifjúsági világbajnokság:4 arany, 3 ezüst, 1 bronz
Poznan, Felnőtt Európa-bajnokság:10 arany, 4 ezüst, 4 bronz
Athén, XXVIII. Nyári Olimpia: 3 arany, 1 ezüst, 2 bronz

Az immár évek óta megszokott kategóriákban ezúttal is kiváló versenyzők, edzők kapták a díjakat:

Az év edzője: Fábián Lászlóné
Az év női kajakosa: Janics Natasa
Az év kenusa: Vajda Attila
Az év férfi kajakosa: Vereckei Ákos
Az év ifjúsági női kajakosa: Kozák Danusia
Az év ifjúsági kenusa: Sáfrán Mátyás
Az év ifjúsági férfi kajakosa: Gönczy Gábor és Pauman Dániel Máté holtversenyben
Az év utánpótlás edzője: Tóth László

A Magyar Kajak-kenu Szövetség már másodszor adta át - ezúttal kategóriákra bontva - a Médiadíjat, köszönetül azoknak a fórumoknak, amelyek ebben az évben legtöbbet és leghitelesebben tájékoztatták a közvéleményt a sportág történéseiről:

Médiadíj
offline: Lódi Renáta, MTI
online: [origo] sportrovat szerkesztősége
elektronikus: Duna TV sportosztály