Vágólapra másolva!
Jövő szombaton, december 18-án meglehet a magyar profiboksz negyedik világbajnoka is, Kovács "Kokó" István, Erdei Zsolt és Kótai Mihály után: Nagy "Csonttörő" János az IBC szervezet nagypehelysúlyú (59 kg) világbajnoki övéért bokszol az argentin Julio Pablo Chacónnal. A két ökölvívó nem először csap össze: az 1996-os atlantai olimpián Chacón, tavaly, Szolnokon Nagy győzött, s most is ő az esélyes.

"Jani élete legjobb formájában van, megítélésem szerint most bárki ellen a győzelem esélyével léphetne szorítóba, akár Moralest, Barrerát, Anchondót vagy Casamayort is meg tudná verni. Az elmúlt nyolc napban kétszer is bokszolt tizenkét menetet, most már a finomhangolás maradt hátra, kesztyűzés már csak Győrben lesz, 18-án, Chacón ellen" - mondta Csonttörő edzője, Klein Csaba, aki ötödik éve irányítja a korábbi amatőr Eb-bronzérmes felkészülését.

- Hol készültek az óriási érdeklődéssel várt "győri csatára"?
- Az UTE Megyeri úti edzőtermében, a megszokott helyszínen.

- Miben jobb most tanítványa, mint például tavaly október 25-én, Szolnokon, az előző, Chacón elleni összecsapáson?
- Azt hiszem, mindenben, leginkább abban, hogy készségszintre emelkedett nála a tizenkét menetes mérkőzés lebokszolása. Ne feledjük: Chacón ellen életében másodszor bokszolt tizenkét menetet, illetve nem tizenkettőt, mert korábban véget ért a találkozó az emlékezetes mélyütés miatt.

- Miért éppen az IBC övéért verekednek?
- Ez nem szakmai, hanem menedzselési kérdés, de annyit én is tudok, hogy az IBC nem tartozik a "négy nagy" - az IBF, a WBO, a WBA és a WBC - közé. Most, azt hiszem, Chacón neve volt a lényeg. Az argentin fickó már-már legendaszintre emelkedett hazánkban, harmadszor bokszol Magyarországon.

- Ha győz Jani, akkor hogyan tovább?
- Jövő februárban vagy márciusban jó lenne megküzdeni valamelyik nagy szervezet világbajnoki övéért. Erre van is ígéretünk. Persze ehhez jövő szombaton le kell győzni Chacónt...

"Nagyon várom már a Chacón elleni mérkőzést. Azt mondják, karrierem csúcsa lesz, de én úgy vagyok, hogy minden mérkőzést fontosnak tartok. Összeget nem akarok mondani, de nagyságrendileg ugyanannyi pénzért bokszolok, mint a tavaly októberi, első, Chacón elleni meccsemen" - kezdte Nagy János.

Forrás: [origo]
Nagy János és a Hummer

- Nem többért?
- Tudtommal nem, viszont ha győzök, akkor valószínűleg összejön egy igazán "pénzes" bunyó valamelyik rangos szervezet világbajnoki övéért. Azaz: ugródeszka a mostani összecsapás.

- Tényleg: egy "Csonttörő-szintű" profibokszoló nagyon jól él?
- Jobban, mintha megmaradtam volna amatőrnek.

- Például most milyen márkájú gépkocsival közlekedik?
- Egy Hummerrel.

- Az egy harmincmilliós "csatahajó"...
- Igen, de csak a Chacón-meccsig lesz nálam, a szponzoromtól kaptam használatra.

- Miben fejlődött az elmúlt bő egy évben?
- Jobban bírom már a tizenkét menetet, és szerintem ütéspontosságban is sokat fejlődtem.

- Van példaképe?
- Igen, Papp László. Kisgyermekkorom óta ő a bálványom, felvételről rengeteg mérkőzését láttam, mindig arról álmodoztam, hogy jó lenne csak megközelíteni is.

Ch. Gáll András