Vágólapra másolva!
A hétszeres Forma-1-es világbajnokot, Michael Schumachert és a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer kajakozót választották vasárnap a 2004. év legjobb német sportolójának. A Baden-badenban tartott gálán az athéni olimpián nagy meglepetésre győzelmet aratott női gyephoki válogatott lett az év német csapata.

A sportújságírók szavazatai alapján a 35 éves Schumacher, aki 1995-ben már kiérdemelte ezt a kitüntetést, 2460 pontjával René Sommerfeldt (1842 pont) sífutó Világkupa-győztest és a Tour de France kerékpáros körversenyen második helyezést elért Andres Klödent (1752 pont) előzte meg.

A nőknél a 42 éves Birgit Fischer, aki két gyermek édesanyja, és az athéni olimpián egy aranyat és egy ezüstöt szerzett, kapta a legtöbb szavazatot. A sokszoros olimpiai bajnok 4282 pontot kapott, messze maga mögött hagyva a második helyezett Anni Friesinger (1298 pont) gyorskorcsolyázót. Judith Arndt, az országúti kerékpározás olimpiai ezüstérmese, világbajnok lett a harmadik helyezett.

A női gyephoki válogatott (3334 pont) az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes férfi kézilabda-válogatottat előzte meg. Németországban ötvennyolcadszor rendezték meg az év legjobb sportolóinak választását.