Vágólapra másolva!
A magyar női asztalitenisz-válogatott a vártnál szorosabb mérkőzésen nyert Csehország ellen a 2005-ös dániai Európa-bajnokság selejtezőjének hatodik, egyben utolsó fordulójában, Budaörsön.

Eredmény:
Magyarország - Csehország 3-1
Tóth Krisztina - Katerina Penkavova 3-0 (7, 9, 4)
Póta Georgina - Iveta Vacenovska 0-3 (-10, -8, -5)
Fazekas Mária - Martina Simistikova 3-1 (11, -9, 3, 7)
Tóth - Vacenovska 3-2 (1, 6, -14, -5, 8)

A világranglistán 20. Tóth Krisztina alig negyedóra alatt legyőzte Katerina Penkavovát, a folytatásban azonban - meglepetésre - a mélyen a tudása alatt játszó Póta Georgina (34.) simán kikapott Iveta Vacenovskától, s ezzel a vendégek kiegyenlítettek. A harmadik összecsapáson Fazekas Mária (48.) egy kisebb megingástól eltekintve biztosan nyert Martina Simistikova (174.) ellen.

Forrás: MTI

Póta Georginának ezúttal nem ment jól a játék

A győzelmet a legelőkelőbben rangsorolt magyar játékos biztosította be, miután nagy küzdelemben legyőzte Vacenovskát, aki a harmadik játszmában két meccslabdát is hárított, majd ki is egyenlített, ám ezzel ellőtte minden puskaporát.

A siker valószínűleg azt jelenti, hogy a hazai együttes a csoport második helyén végez, ami a kontinensviadalon az 5-8. helyen történő kiemelést eredményezi. Ez csak abban az esetben változna, ha a fehéroroszok otthon nagy meglepetésre kikapnának az eddig nyeretlen litvánoktól.