Vágólapra másolva!
Kéthetes magaslati edzőtáborba utazik a magyar úszóválogatott krémje; szombattól két hétig a Sierra Nevada havas csúcsai között tréningezik tizenkét magyar sportoló Turi György edző vezetésével. Ezzel megkezdődik a nyári, montreali világbajnokságra történő közvetlen felkészülés.

A Sierra Nevada Andalúzia déli részén található, a Costa del Sol tőszomszédságában. Itt található a 3478 méter magas Pico de Mulhacén, a kontinentális Spanyolország legmagasabb pontja. Granada, a páratlan szépségű nagyváros a hegycsúcs lábánál épült.

A magyar úszók 2300 méter magasban gyakorolnak majd, a hangsúly a mennyiségen lesz.

"Síelésről szó sem lehet, csak úszni és erősíteni fognak a válogatott keret tagjai. Azt viszont nagyon intenzíven. A hangsúly a mennyiségen lesz, sok-sok kilométert szeretnénk beletenni Cseh Laciékba" - mondta Turi György, aki pár napja hagyta ott tanítványaival a Bp. Spartacust s igazolt át a Kőbánya SC-be.

A spanyolországi edzőtáborba Gyurta Dániel, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Molnár Ákos (Jövő SC), Risztov Éva, Bara Eszter, Cseh László, Rudolf Roland, Kovács Norbert, Mokány Balázs (Kőbánya SC), Jakabos Zsuzsanna (Pécs) és Hosszú Katinka (Baja) utazik.

Ch. Gáll András