Vágólapra másolva!
Az amerikai Serena Williams nyerte a Melbourne-ben rendezett ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyes döntőjét, az esztendő első Grand Slam-tornáján, miután három játszmában,  1 óra 29 perc alatt diadalmaskodott honfitársa, Lindsay Davenport ellen.

A nyitó játszmában villámrajtot vett az első helyen kiemelt Davenport: azonnal elnyerte az ekkor még bizonytalankodó és pontatlanul játszó S. Williams adogatójátékát és nem sokkal később már 4:0-ás előnyre tett szert.

A kisebbik Williams testvér az alapvonalon is rosszul teniszezett, első szervái rendre célt tévesztettek, a másodikkal pedig már könnyen elbánt a világelső Davenport, aki végül 35 perc alatt nyerte a szettet. Ekkor még úgy tünt, hogy simán begyűjti negyedik Grand Slam-diadalát, ám vetélytársa ezt másképp gondolta.

A folytatásban 3:3-ig fej-fej mellett haladt a két teniszező. S. Williams jóval magabiztosabban játszott, bejöttek az első adogatásai, ellenfele ugyanakkor többet hibázott és ezzel - újabb 34 perc elteltével - sikerült kiegyenlítenie.

A záró felvonásban (20 p) azonnal jelentős előnyhöz jutott a hetedik helyen rangsorolt S. Williams, miután könnyedén elnyerte riválisa szervajátékát. Davenport egyre jobban megzavarodott, szinte semmi sem jött be neki és végül nagyon simán veszítette el a meccset.

A győztes 12 foghatatlan adogatást küldött ellenfele térfelére, a vesztes hetet, S. Williams 21 önhibát vétett, riválisa 25-öt, s a nyerő ütések tekintetében is ő volt a jobb (31-24).

Serena Williams ezzel a sikerrel már hetedik GS-diadalát ünnepelhette (US Open - 1999, 2002, Wimbledon - 2002, 2003, Roland Garros - 2002, Australian Open - 2003, 2005).

Serena Williams: "Csodálatos érzés, hogy a 2003-as wimbledoni sikerem után most újra Grand Slam-tornát nyertem. Lindsay nagyon meglepett az első játszmában, kitűnően teniszezett, de szerencsére össze tudtam szedni magam és megfordítottam az eredményt. A második szett nyolcadik játéka kulcsfontosságú volt: tudtam azt a gémet mindenképpen meg kell nyernem. Sikerült, s ezután már éreztem, nem veszíthetek. Ez a győzelem visszaadta a hitemet".

Lindsay Davenport: "Gratulálok Serenának, kiválóan teniszezett, s bajnokként tért vissza Ausztráliába. Az elején minden úgy ment, ahogy elterveztem, a második játszma közepén viszont sokat hibáztam és ellenfelem kiegyenlített. Ő egyre jobban játszott, én viszont a végére egy kissé el is fáradtam".

női egyes, döntő:
Serena Williams (amerikai, 7.)-Lindsay Davenport (amerikai, 1.) 2:6, 6:3, 6:0