Vágólapra másolva!

Egy lesikló súlyos balesetet szenvedett a vb-n

Súlyos sérülést szenvedett a francia Marie Marchand-Arvier a női lesiklók szerdai szabadedzésén az észak-olaszországi alpesisí-világbajnokságon. A francia versenyző a pálya közepén vesztette el egyensúlyát, majd nekivágódott a védőfalnak.

A 19 éves síző a helyszínen gyors orvosi segítséget kapott, majd helikopterrel kórházba szállították, ahol kartörést állapítottak meg nála. Így a jelenlegi idényben már biztosan nem léphet pályára. Szerdán időmérőedzést rendeztek volna a bormiói lejtőn, ám a nagy szél miatt a szervezők csak szabadedzésre adtak engedélyt. Az időmérőre így csütörtökön, míg a versenyre vasárnap kerül sor.

Mindeközben a versenyzők egyöntetű tiltakozása, valamint a német Isabelle Huber hétfői sérülése miatt a szervezők úgy döntöttek, megváltoztatják a világbajnokság lesiklópályájának legveszélyesebb ugratóját.

"30 cm-rel csökkentjük az ugrató méretét, így az eddigi 45-47 méteres repülések helyett a sízők 25-30 métert tesznek majd meg a levegőben. A változtatásnak köszönhetően minden versenyző biztonságban érezheti magát a pályán" - nyilatkozta Rainer Senoner versenyigazgató.