Vágólapra másolva!
Egy nappal a kalapácsvető Annus Adrián meghallgatásának lezárulta után csütörtökön megkezdődött Lausanne-ban, a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) az olimpiai aranyérmétől szintén megfosztott diszkoszvető Fazekas Róbert ügyének tárgyalása.

A meghallgatás egész nap zajlott, többek között tanúként hallgatták ki Pikó Károlyt, a sportoló orvosát és a vezető görög doppingellenőrt. Fazekast elégtelen mintaadás miatt zárták ki az athéni játékokról, s a védelem most azt próbálja bizonyítani, hogy a megalázó, őt emberi méltóságában sértő bánásmódból következően nem tudott elegendő vizeletet produkálni.

Ügyvédje, Eva Maria Barki korábban azt mondta: Fazekas esetében azt kellett volna vizsgálni, hogy miért nem tudott elégséges mintát adni, az előírt 75 helyett csak 25 millilitert. Szerinte a szabályok kimondják: az elégtelen mintaadás csak akkor minősül vétségnek, ha "komoly indok nélkül" történik.

A tervek szerint a tárgyalás pénteken folytatódik, a második napon Fazekas mellett családtagjai tanúskodnak majd. Annus Adrián ügyében hat héten belül hoz döntést a CAS.