Vágólapra másolva!
Megvédte címét az első helyen kiemelt amerikai Andy Roddick a San Joséban rendezett, 380 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornán, miután a döntőben könnyedén legyőzte a francia Cyril Saulniert. Az amerikai klasszis ezzel a sikerrel 16. tornagyőzelmét aratta az ATP-sorozatban.

Könnyedén, 50 percnyi játékkal végzett ellenfelével a 380 ezer dollár összedíjazású San Jose-i tenisztorna fináléjában az első helyen kiemelt Andy Roddick, aki 6:0, 6:4-re verte a francia Cyril Saulnier-t.

"Az első játszmában szenzációsan játszottam. Még a viadal előtt elhatároztam, megpróbálom magam függetleníteni az Australian Openen ért csalódástól. Ez a siker nagy lépés volt, hogy ismét lendületbe jöjjek" - nyilatkozta Roddick.

Saulnier (aki 79. tornáján először játszhatott finálét) már kevésbé volt elégedett, noha úgy érte el a finálét, hogy nem kiemeltként legyőzte a jóval esélyesebb Vincent Spadeát, Jiri Novakot majd Jürgen Melzert is, s összesen egy szettet veszített. Önkritikájára jellemző, hogy "Mit csinálok itt?" kiáltást hallatott a mérkőzés első játszmája közben, derültséget okozva a nézőtéren.

ATP-torna, San Jose (380 ezer dollár), döntő:
Roddick (amerikai, 1.) - Saulnier (francia) 6:0, 6:4.