Vágólapra másolva!
A Német Síszövetség sportigazgatója, Thomas Pföller áprilisig adott haladékot Sven Hannawald síugrósztárnak, hogy eldöntse, folytatja-e pályafutását. "Tudatnia kell velünk, hogy van-e még kedve a versenyzéshez" - mondta a szakember.

Maga az érintett még csak "ködösít", legalábbis ilyen tartalmú nyilatkozatot adott az oberstdorfi északisí-világbajnokságon. "Magam sem tudom, hogy mikor térek vissza, ha egyáltalán visszatérek. Most az egészségem a legfontosabb. Lehet, hogy holnap, de elképzelhető, csak fél év múlva tűnnek el betegségem következményei" - mondta a német klasszis, aki több mint egy éve versenyzett utoljára.

A hazájában óriási népszerűségnek örvendő sztárnál - aki a 2001/2002-es Négysánversenyen a sorozat történetében először minden viadalt megnyert, majd a válogatottal Salt Lake Cityben olimpiai aranyérmet szerzett - az orvosok tavasszal "burnout-szindrómát" állapítottak meg, amely gyakorlatilag kiégettséget jelent.

Hannawald betegsége nem ismeretlen a sportolók körében: legutóbb a Bayern München labdarúgóját, az éveken át sérülésekkel bajlódó Sebatian Deislert kezelték hasonló tünetekkel.