Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny harmadik fordulójában Lékó Péter világossal remizett Viswanathan Ananddal. Az orosz huszárjáték egyik jól ismert változatában csatáztak, és az indiai exvilágbajnok váratlan minőségáldozata örökös sakkos döntetlenhez vezetett. Első számú nagymesterünket ma Szeged díszpolgárává választották. Garri Kaszparov sötéttel könnyedén győzte le Francisco Vallejo Ponst. A világranglista-vezető minőségáldozattal állította megoldhatatlan problémák elé spanyol ellenfelét. Michael Adams a spanyol megnyitás Marshall változatában osztozott meg a ponton az üzbég Rusztam Kaszimdzsanovval. A negyedik játéknapon Lékó sötét lesz Topalovval szemben.

Linaresben, az andalúziai kisvárosban zajló szuperverseny harmadik fordulójában Lékó Péter harmadszor remizett. A Wijk aan Zee-i szuperversenyen nagymesterünk Viswanathan Anandot sötéttel győzte le a szicíliai védelem Szvesnyikov változatában. A sötéttel játszó indiai exvilágbajnok a második játéknapon Veszelin Topalov legyőzése után érthetően békés húrokat pengetett, az orosz huszárjátékot játszotta meg. Anand a jól ismert változatot mindkét színnel előszeretettel játssza, és minőségáldozattal kikényszerítette az örökös sakkos döntetlent. A világranglista második elleni döntetlen miatt Lékónak nincs oka kesergésre, ráadásul a mai napot bearanyozta a hír, hogy Szeged város Közgyűlése egyhangúlag fogadta el a felterjesztést, díszpolgárrá választották.

A sötét bábukat vezetve is könnyedén aratta első győzelmét Garri Kaszparov. A házigazdák kedvence, Francisco Vallejo Pons megilletődötten játszott, gondolkodási ideje gyorsan fogyott, majd az adok-kapok után létrejött állásban nagyot hibázott. Tripoliban, a FIDE világbajnoki döntőn nagy csatában nyert Rusztam Kaszimdzsanov az angol Michael Adams ellen. A hatjátszmás meccs 3-3-ra végződött, a rapid rájátszásban múlta felül az üzbég sakkozó ellenfelét. A döntő óta először találkozott egymással a két nagymester, Kaszimdzsanov a spanyol megnyitás Marshall támadását nem akarta "megdönteni".