Vágólapra másolva!
Kisgyörgy Gergely és Kiss Sebő játssza a pénteki két egyest a Monaco elleni Davis-kupa-mérkőzésen, Hódmezővásárhelyen.

Az Euro-afrikai zóna II. csoportjában sorra kerülő összecsapáson 13 órától Kisgyörgy Benjamin Balleret ellen kezd, ezt követően pedig Kiss - Emmanuel Heussner párharc lesz - derült ki az összecsapás csütörtöki sorsolásán.

A szombati párosra ugyan Lukács Dénest és Kellner Ádámot jelölte Kiss Sándor kapitány, de biztosra vehető, hogy a Kisgyörgy, Kiss duó lép majd pályára Hódmezővásárhelyen.

"Számítottam arra, hogy egyest is kell majd játszanom, ezért az idén keményen készültem a monacóiak ellen összecsapásra, és több alkalommal is indultam egyéni tornákon" - mondta Kisgyörgy Gergely.

Siker esetén az ukrán-norvég párharc győztese lesz a következő rivális az Euro-afrikai zóna II. csoportjának második fordulójában.

Benjamin Balleret, a vendégek legjobbja a 468. a világranglistán, míg Kiss Sebő 685. a rangsorban. Bardóczky Kornél (345.) mellizom-sérülése miatt nem játszhat a DK-találkozón. Kisgyörgy 963. a rangsorban, míg Heussnert nem jegyzik.

A magyar együttes eddig háromszor játszott Monacóval, s mindig nyert: legutóbb 2001-ben Szegeden találkozott a két csapat, s akkor fölényes, 5-0-s hazai győzelem született.