Vágólapra másolva!
A magyar női válogatott 3-1-es vereséget szenvedett a negyeddöntőben a horvát együttestől a dániai Aarhusban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon: a csapat egyetlen sikerét Bátorfi Csilla könyvelhette el. A 17-24. helyért küzdő férfi válogatott ugyanakkor bravúros 3-0-s győzelmet aratott Olaszország ellen.

Egyszerre három meglepő húzással indította útjára a női válogatottat Tarján András szövetségi kapitány a horvátok elleni negyeddöntőre: kihagyta a szlovákok ellen mindkét mérkőzését megnyerő Póta Georginát, ugyanakkor ismét bizalmat szavazott az előző nap mindkétszer veszítő Tóth Krisztinának, s nevezte a már inkább tartalékszerepre készülő Bátorfi Csillát.

Utóbbi "ötlete" azonban életképesnek bizonyult: a horvátok Budapesten élő idegenlégiósa, Boros Tamara még mindig nagyon "tisztelte" kilencszeres Európa-bajnok ellenfelét, az okosan játszó Bátorfi pedig ezt remekül kihasználta, és 1-2-ről fordítva nyert, ami után mindenki biztos volt a fölényes magyar sikerben.

Tóth azonban egy biztosan nyert játszma után csak szenvedett a BSE-ben asztaliteniszező horvát Vaida ellen. Fazekas is hiába "támadt fel" Paovics ellen, a döntő játszmában már egyre kevesebbszer jutott pörgetéshez. Igaz, ekkor már Tarján mester megint nem ült mögötte: akárcsak a szlovákok elleni első találkozón, most is piros lappal elküldték az asztaltól.

A veszett fejsze nyelét Tóthnak kellett volna megragadnia, ő azonban inkább az ütőjét csapta a földhöz, már az első szettben a magára találó Boros ellen. Az ötszörös Európa-bajnok mérlege ezzel Aarhusban: 4 mérkőzés - 4 vereség.

A 3-1-es kudarc egyben azt jelenti, hogy a magyarok a folytatásban csak az 5-8. helyért játszhatnak, igaz, nem akármilyen rangos társaságban: meglepetésre ide jutott Németország, Ausztria és Oroszország női válogatottja is.

Utoljára 13 évvel ezelőtt volt rá példa, hogy a magyar női válogatott nem állhatott fel a dobogóra az Európa-bajnokságon.

Harmadik mérkőzését is megnyerte, így már biztos, hogy a 17. vagy a 18. helyen végez a magyar férfi válogatott. A szlovénok elleni győzelem egyúttal azt jelenti, hogy Harczi Zsolt kapitány csapata ismét a legjobbak között szerepelhet a 2007. évi Eb-selejtező Szuper Liga-sorozatban.

A német férfi válogatott kikapott a negyeddöntőben, a legutóbbi Eb-n ezüstérmes együttest meglepetésre a román csapat ütötte el a továbbjutástól. A házigazda Dánia viszont bejutott a legjobb négy közé, miután simán nyert a nyolcaddöntőben a címvédő fehéroroszokat búcsúztató Belgium ellen.

eredmények, női csapatverseny, I. osztály, negyeddöntő
Horvátország - Magyarország 3-1
Boros - Bátorfi Csilla 2-3 (-7, 4, 9, -11, -10)
Vaida - Tóth Krisztina 3-1 (-6, 7, 6, 9)
Paovic - Fazekas Mária 3-2 (7, -12, -10, 8, 8)
Boros - Tóth 3-1 (4, -7, 3, 8)

Szlovénia - Ausztria 3-2
Románia - Németország 3-1
Olaszország - Oroszország 3-2

a keddi elődöntő párosítása
Románia - Szlovénia
Horvátország - Olaszország

A magyarok az 5-8. helyért kedden 10 órától Oroszországgal mérkőznek.

férfi csapatverseny, I. osztály, negyeddöntő
Románia - Németország 3-1
Dánia - Belgium 3-1

férfi challenge-divízió, a 17-24. helyért
Magyarország - Olaszország 3-0
Pázsy Ferenc - Mondello 3-2
Jakab János - Yang Min 3-2
Fazekas Péter - Giardina 3-1

a 17-20. helyért:
Magyarország - Szlovénia 3-2
Pázsy Ferenc - Ignjatovic 3-0
Fazekas Péter - Tokic 1-3
Jakab János - Horvat 3-2
Pázsy - Tokic 0-3
Fazekas - Ignjatovic 3-1